Select Page

Vegan eten bij McDonald’s

Vegan eten bij McDonald’s

Bij veel fastfoodketens zijn er geen vegan opties. Misschien zou je dit hier ook niet direct verwachten, maar je kunt dus gewoon vegan eten bij McDonald’s. Je kunt er zelfs gewoon een menu betellen. De McVeggie is namelijk 100% plantaardig, ook het broodje. Nu is het natuurlijk maar de vraag of je heel graag bij de McDonald’s wil eten, maar soms lopen die dingen zo en dan is het wel fijn dat de keuze niet beperkt is tot een saaie salade.

Vegan eten bij McDonald’s: de McVeggie

De precieze receptuur van de burger zal wel een goed bewaard geheim blijven, maar McDonalds omschrijft hem zelf als een veggie burger met wortel, rode paprika, kleine erwten, groene bonen en ui, verse sla, tomaat en een frisse sandwichsaus op een sesambroodje. De burger bevat 425 calorieën en dat is vergeleken met een gewone burger best prima, maar voor een plantaardige burger die is gemaak van groenten vind ik het vrij fors. Neem er een portie Franse frietjes bij en je hele menu bevat al 755 calorieën. De fritessaus van de McDonald’s is overigens niet vegan, want deze bevat melk en ei. Wil je graag saus bij je frietjes, dan kun je voor ketchup gaan (of stiekem zelf je vegan mayonaise meesmokkelen).

De McVeggie is niet de allerlekkerste vegan burger die ik ooit at. De burger zelf is erg crunchy en lekker, maar het geheel is wat zompig en de frisse sandwichssaus is wat flauw qua smaak. Toch ben ik heel blij met deze vegan optie, want het geeft aan dat ze in ieder geval ook rekening houden met mensen die graag 100% plantaardig willen eten. Zo heel af en toe bestel ik dus lekker een McVeggie, gewoon omdat vegan eten bij McDonald’s blijkbaar kan.

vegan eten bij McDonald's

Het zal overigens niet heel lang meer duren voordat er een ‘echte’ McVegan zal zijn die vergelijkbaar is met de BigMac (zie hier). Wie hem wil proeven zal vooralsnog naar Finland moeten, of gewoon geduldig afwachten tot we hem hier ook kunnen eten.

Update: Vanaf 28 augustus is de McVeggie uit het assortiment. Helaas.

Ga jij weleens vegan snacken? Wat eet je dan? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest