Select Page

Vegan eten bij de Pannenkoekenboerderij in Katwijk

Vegan eten bij de Pannenkoekenboerderij in Katwijk

Mijn oma vindt het fantastisch om met haar achterkleinkinderen pannenkoeken te eten. Ze had ons al enige tijd geleden uitgenodigd om bij de Pannenkoekenboerderij in Katwijk (bij het Panbos) te gaan eten. Nu zijn pannenkoeken allesbehalve vegan, dus ik besloot ze even te bellen of er ook een veganistische keuze op de kaart stond. Die was er. Dus ik ging gezellig met mijn gezin en oma vegan eten bij de Pannenkoekenboerderij.

Anti-allergie pannenkoeken

Na het bekijken van de menukaart ontdekte ik dat de vegan pannenkoek een toch wel bijzondere naam heeft: ‘anti-allergie pannenkoek’. Allereerst suggereert die naam een beetje dat het een geneeskrachtige werking zou hebben tegen allergieën, terwijl ze natuurlijk bedoelen dat hij geschikt is voor mensen met een allergie. Ten tweede vind ik ‘anti-allergie pannenkoek’ echt helemaal niet lekker klinken. Ik snap dat deze pannenkoek geschikt is voor mensen met lactoseintolerantie, maar het klinkt nu als een heel medisch gerecht. Ik denk dat de gemiddelde persoon met een lactoseintolerantie heel goed weet dat vegan gerechten geschikt zijn om te eten met een dergelijke aandoening. En als je het gewoon ‘vegan pannenkoek’ noemt, bereik je uiteindelijk een grotere doelgroep. Ik denk dat je vegans heel blij maakt met een vegan pannenkoek en dat je hiermee je restaurant wat meer op de kaart zet. De menukaart was verder helemaal niet ingericht op veganisten en dus redelijk beperkt. Er waren de standaardopties (poedersuiker of stroop) of een pannenkoek met Nutella. De wat meer belegde pannenkoeken hadden allemaal ofwel vlees, vis, kaas, slagroom of roomijs. Er stond geen enkele pannenkoek met alleen groenten op de kaart. Uiteindelijk bestelde ik ‘de achterkamer’. Deze pannenkoek is belegd met paprika, champignons, tomaat, ui en kaas. Ik bestelde hem zonder kaas en uiteraard met anti-allergie pannenkoek in plaats van een gewone pannenkoek.

Vegan eten bij de pannenkoekenboerderij

De smaak van de anti-allergie pannenkoek was ontzettend goed. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd hoe ze dat beslag maken, want ik heb zelden een vegan pannenkoek gegeten die zo leek op een normale pannenkoek. Echt heel goed! De extra’s op mijn pannenkoek waren dus ietwat karig. Een sausje erbij zoals bij de Griekse pannenkoek van mijn man was wel aardig geweest. Thuis zou ik op mijn pannenkoek los zijn gegaan met veel meer groenten of eventueel wat plantaardige shoarma. Met wat stroop erbij vond ik het prima: niet heel bijzonder, maar zeker ook niet slecht. Sowieso vind ik het heel fijn dat er in dit soort restaurants in ieder geval een veganistische optie op de kaart staat, ook al is het wellicht wat raar omschreven.

Geen vegan desserts

Een dessert zat er helaas echt niet in. Alle desserts hadden dierlijke ingrediënten. Waar de rest dus lekker een megabak met ijs zat weg te werken, zat ik heel bescheiden aan mijn kopje koffie. Bij die koffie vond ik het overigens jammer dat er koffiemelk in een piepklein kannetje (dus voor 1 kop) bij werd geserveerd en een niet vegan koekje. Ik heb de koffiemelk direct teruggegeven in de hoop dat ze dat nog aan iemand anders serveren, maar ik ben bang dat ze het hebben weggegooid. Dat koekje heb ik aan mijn zoontje gegeven, maar ik vind het dan toch jammer dat ik door het bestellen van een kop koffie uiteindelijk toch nog heb bijgedragen aan de consumptie (en verspilling) van dierlijke producten. Bovendien is het jammer dat ze hier door mijn anti-allergie pannenkoek niet scherp op waren.

Al met al was het vegan eten bij de Pannenkoekenboerderij prima, maar dit is niet een restaurant waar ik zelf snel zal terugkomen. Dan ga ik toch liever eten in een restaurant met meer veganistische opties. Als ik word uitgenodigd door iemand, of als mijn zoontje echt staat te springen om te gaan, vind ik het prima om er nog eens terug te komen. Alleen zal ik dan bij het bestellen van mijn koffie wel vragen of ze de koffiemelk en het koekje achterwege willen laten.

Heb jij weleens een vegan pannenkoek gespot op de menukaart van een pannenkoekenrestaurant? Hoe smaakte die? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest