Select Page

Vegan eten bij Auberge de Hilver in Diessen

Vegan eten bij Auberge de Hilver in Diessen

Ik was op vakantie bij Landal Duc de Brabant en bij vakantie hoort voor mij uit eten gaan. Ik was heel benieuwd: vegan eten bij Auberge de Hilver, het parkrestaurant. Zou het überhaupt mogelijk zijn? Uit eten gaan is voor een vegan vaak sowieso best een uitdaging, dus ik besloot van tevoren de menukaart even te checken. Het enige gerecht dat mogelijk vegan zou kunnen zijn was een groentenburger. Omdat ik het niet zeker wist, liep ik er even langs om het te vragen. Mijn zoontje wilde er ook graag een keer ontbijten, dus dan kon ik ook meteen even vragen hoe het ontbijtbuffet eruit zou zien.

Oh, maar we hebben ook vleeswaren. Of mag je dat ook niet?

“Ik ben veganist, zit er iets bij het ontbijtbuffet dat ik kan eten?” De vrouw keek me wat wazig aan. “Ja hoor, yoghurt, kaas, broodjes…” Ik legde uit dat ik dat dus juist allemaal niet eet. “Oh, maar we hebben ook vleeswaren. Of mag je dat ook niet?” Vragend keek ze me aan. “Nou, ik mag het allemaal wel, maar ik wil het niet. Ik eet geen dierlijke producten.” Ze reageerde heel kort met: “Nee, dan hebben we niks.” Ik vroeg nog naar pure hagelslag, jam en fruithagel, maar ook hier reageerde ze met: “Nee, dat hebben we allemaal niet.” Ik geloofde het eigenlijk niet, maar als het dan zo vreemd moet, dan heb ik eigenlijk al geen zin meer in een ontbijtbuffet. “En de vegetarische hamburger op de menukaart, bevat die dierlijke ingrediënten?” probeerde ik nog. Ik kreeg een beetje de indruk dat ze me vervelend begon te vinden. “Oooh dat weet ik allemaal niet hoor.” En zo stond ik weer buiten.

Eigenlijk was ik behoorlijk geïrriteerd door de ongeïnteresseerde houding van deze vrouw, maar de volgende dag besloten we ‘s middags dan toch maar een poging te wagen voor een lunch. Jens wilde zo graag in het restaurant eten, dat ik dan desnoods maar alleen een kop koffie zou nemen als er niets was. Jens was blij en ik uiteindelijk ook. De bediening was hartstikke vriendelijk en reageerde heel anders dan de vrouw die ik ‘s morgens had gesproken. “Veganistisch is geen probleem hoor. Er staat niets voor u op de kaart maar ik geef het even door aan de kok en dan komt het goed.”

Vegan eten bij Auberge de Hilver

Door mijn ervaring eerder die dag, was ik een beetje bang dat ze niet goed zouden begrijpen wat veganistisch dan precies betekent. Gelukkig kwam de bediening nog even terug: “Ik heb het even besproken en de kok gaat een prachtige salade voor u maken zonder dierlijke ingrediënten. We rekenen de prijs voor een salade met geitenkaas en honing.” En dat is dan wel weer grappig, omdat dat precies twee ingrediënten zijn die ik niet eet. Maar goed, er werd in ieder geval iets gemaakt. Ik was een beetje huiverig en bang voor een weinig creatieve salade, maar niets was minder waar.

Vegan eten bij Auberge de Hilver

Ik kreeg een prachtige salade met maïs, zongedroogde tomaatjes, asperges, pecannoten, bietjes, appel en eetbare bloemetjes: het zag er echt prachtig uit. Door de enorm goede dressing was alles lekker op smaak. Ik heb echt zitten genieten. Ik hou wel van dat verrassingseffect van een maaltijd die ik niet zelf hoef te kiezen en die speciaal wordt gemaakt. Tot nu toe heeft dit me nog nooit teleurgesteld. Ik vond het prijstechnisch ook prima in orde: € 8,50 voor een hele rijkgevulde salade lijkt me echt niet overdreven.

Vegan eten bij Auberge de Hilver

Conclusie

Je kunt vegan eten bij Auberge de Hilver, hartstikke lekker ook nog. Het was jammer dat de mevrouw bij wie ik eerder informeerde zo ongeïnteresseerd deed. Als mijn zoontje er niet zo op aangedrongen had, was ik er daardoor nooit meer gekomen. Het zou bovendien nog een enorme verbetering zijn als  dit gerecht ook gewoon op de kaart zou komen. Zeker gezien het feit dat Landal zelf zegt zo bezig te zijn met duurzaamheid en vermindering van de uitstoot van CO2. Ze geven aan dat ze hier iets mee doen door het terugdringen van transport op het park: dit gaat elektrisch. Ze zouden toch eigenlijk moeten weten dat het wat betreft CO2 uitstoot het meest effectief is om geen dierlijke producten te gebruiken. Ik weet het: de wereld is daar nog niet klaar voor. Maar één vegan maaltijd op de kaart moet toch wel te realiseren zijn? Zeker als ze blijkbaar hele lekkere salades maken, lijkt dit mij niet zo ingewikkeld. Ik ga dit uiteraard nog even mailen als suggestie.

Wat is jouw ervaring met vegan eten op een vakantiepark? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest