Select Page

Vegan eten bij Abrona in Oudewater

Vegan eten bij Abrona in Oudewater

We waren op vakantie in een stacaravan in Hekendorp, een piepklein boerendorpje vlakbij Gouda. In de lokale supermarkten ontdekte ik al vrij snel dat het leven hier wat minder is ingericht op een veganistische levensstijl. Waar ik in mijn eigen stadje (Leiden) zonder al teveel moeite mijn favoriete vegan producten kan kopen, was dat hier een stuk lastiger. Uit eten gaan leek me dus al helemaal een uitdaging. Emiel wees me op Hotel restaurant Abrona, waar hij vroeger vaak had gegeten en besloot er ‘s middags even binnen te lopen om te overleggen of ik daar ook veganistisch zou kunnen eten. De kok vond het wel een leuke uitdaging, dus wij reserveerden voor diezelfde avond. In dit artikel vertel ik je hoe ik het vegan eten bij Abrona in Oudewater heb ervaren.

Bij Hotel restaurant Abrona werken mensen die een verstandelijke beperking of om andere redenen een afstand tot de maatschappij hebben. De bedrijfsvoering is in handen van professionele vakmensen die deze enthousiaste medewerkers begeleiden.

Vegan eten bij Abrona

Allereerst moet ik even mijn lof uitspreken over de bediening. Zelden ben ik zo warm ontvangen in een restaurant. De charmante dame die ons hielp had een enorme klik met ons zoontje die zich daardoor enorm op zijn gemak voelde. Waar hij normaal geen minuut stil op zijn stoel kan blijven zitten, zat hij nu vol aandacht met haar te kletsen. Toen ze wegliep om onze eerste drankjes te halen, zei hij meteen “Ik vind het zo leuk hier!” Ik was echt onder de indruk van de persoonlijke aandacht die we kregen. Er was trouwens bij het terras ook een speeltuintje waar hij even lekker kon klimmen en rennen.

Vegan eten bij Abrona

En dan het eten. Als vegan loop je altijd het risico dat je een weinig creatieve maaltijd voor je neus krijgt: frietjes en wat sla bijvoorbeeld. Er waren in principe geen veganistische opties op de kaart, dus ik was volledig overgeleverd aan het verrassingsmenu van de kok. Dat is dan best even spannend, maar stiekem vond ik het ook wel fijn dat ik niet uit heel veel opties hoef te kiezen. Ik heb dan namelijk uiteindelijk nog weleens spijt dat ik tóch niet voor een ander gerecht ben gegaan. Uiteindelijk pakte het verrassingsmenu hier erg goed uit.

Voorgerecht

Het voorgerecht was echt een plaatje. Ik kreeg een prachtig opgemaakt bord met zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en olijfjes en een hele lekkere couscous. Ik heb echt zo zitten genieten van dit gerecht.

Vegan eten bij Abrona

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht oogde wat minder spannend dan het voorgerecht, maar qua smaak was het minstens zo goed. Ik kreeg gegrilde courgette met daarop portobello’s en fantastische risotto met truffel. De risotto was echt heel goed gemaakt. Omdat ik bij verschillende kookprogramma’s altijd hoor dat risotto een van de meest lastige gerechten is om écht goed klaar te maken, heb ik mezelf er nooit aan durven wagen. Na het proeven van dit gerecht, wil ik het eigenlijk wel een keer gaan proberen.

Vegan eten bij Abrona

Koffie

We gingen niet meer voor een dessert, maar ook bij de koffie werd er gelet op de details. Bij een ‘normale’ koffie lag een chocolade bonbon, maar bij mij lag er een aardbei. Nu is een aardbei op zich natuurlijk niet heel bijzonder, maar bij een kop koffie kan ik me best voorstellen dat ze zoiets helemaal vergeten.

Vegan eten bij Abrona

Wij hadden een fantastische avond. Waarschijnlijk was het eten juist zo lekker omdat ik er met weinig verwachtingen aan begon en totaal verrast werd. Mocht je dus een keer in Oudewater zijn, ga dan lekker vegan eten bij Abrona.

Heb jij weleens vegan gegeten in een restaurant waar geen veganistische opties op het menu stonden? Hoe was dat? Deel jouw ervaring in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest