Select Page

Zelfgemaakte knakwortels

Zelfgemaakte knakwortels

De laatste tijd is de knakwortel nogal een hype geworden. Een paar jonge ondernemers bedachten dit producten en wonnen  een pitch waardoor de ‘plantaardige hotdog’ nu bij Albert Heijn in de schappen ligt. Ik zag een hoop ophef op social media over dit product. Over hoe belachelijk het is om een wortel op een broodje een knakwortel te noemen en als hotdog te eten, omdat het in feite gewoon een broodje wortel is. Klopt. Maar het toont wel dat er een verandering gaande is qua eten. Ik vind het top dat we meer milieubewust bezig zijn en dat er een nieuw vegan product in de supermarkt te koop is. Maar helaas niet bij mij in de buurt. Omdat ik zelf vrij zelden gewoon simpele gekookte worteltjes eet, maakte ik lekker zelfgemaakte knakwortels. Ik heb geen idee van het officiële recept, maar het leek me niet zo heel erg ingewikkeld om een plantaardige hotdog van een wortel te maken. And so I did. Ik heb het heel simpel gehouden door de wortels te marineren in barbecuesaus voor een rookachtige smaak. Door de sausjes op de knakwortel, proef je eigenlijk niet meer zo goed dat je groenten zit te eten. Best een geinig recept.

Dit heb je nodig voor 4 zelfgemaakte knakwortels

  • 4 hotdogbroodjes
  • 4 fijne winterpenen of waspenen
  • 3 eetlepels vegan barbecuesaus
  • 4 eetlepels krokante uitjes
  • ketchup
  • mosterd

Zo maak je zelfgemaakte knakwortels

  1. Kook de wortels gedurende ongeveer 15 minuten (tot ze zacht zijn).
  2. Bereid ondertussen de hotdogbroodjes volgens de instructies op de verpakking,
  3. Giet de wortels af en leg ze in een bakje.
  4. Voeg 3 eetlepels barbecuesaus toe en meng de wortels goed door de saus. Laat minimaal tien minuten marineren.
  5. Verhit een grillpan en grill de wortels een paar minuten tot ze een streepjespatroon hebben.
  6. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg de wortels in de broodjes.
  7. Serveer de broodjes knakwortel met een beetje morsterd, ketchup en strooi over elk broodje een eetlepel krokante uitjes.
Wil je toch liever een ander recept met wortels maken? Deze geroosterde wortels met vadouvan yoghurt zijn erg lekker.
Heb jij de echte knakwortels al geproefd? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest