Select Page

Vegan weekmenu met 7 recepten

Vegan weekmenu met 7 recepten

Hoera, je hebt mijn vegan weekmenu geopend en dat betekent dat je de aankomende week niet hoeft na te denken over wat je gaat koken. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar een boodschappenlijstje te maken. Overigens bevatten niet al mijn menusuggesties de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (250 gram), omdat ik deze hoeveelheid zelf altijd over de hele dag verdeel.

Nog even voor de niet-vegan die hier per toeval terecht is gekomen: ik hoop dat ik je met dit weekmenu kan overtuigen dat veganistisch eten echt awesome is. Je mist qua smaak niks (als het goed is), het is niet ingewikkeld en veganistisch eten is niet duurder. Bovendien is het beter voor jouw gezondheid, de dieren én het klimaat. Lijkt mij een win-win. Bekijk in ieder geval even de recepten en probeer het gewoon een keer.

Vegan weekmenu

In dit vegan weekmenu vind je heerlijke recepten voor zeven dagen 100% plantaardig (avond)eten. Alle recepten zijn vrij eenvoudig te maken en de meesten staan ook nog eens vrij snel op tafel.

Door 1 week veganistisch te eten bespaar je:

  • 29000 liter water
  • 20 m2 bos
  • 126 kg graan
  • 64 kg CO2
  • 7 dierenlevens

Bron: Vegan calculator

Maandag

Ik heb op maandag meestal niet zo heel veel zin om lang in de keuken te staan, omdat ik altijd weer even moet wennen dat het weekend weer voorbij is. Ik wil wel natuurlijk wel lekker eten en dan is dit gerechtje ideaal. Je kunt het in een minuut of twintig op tafel hebben staan em het is waanzinnig lekker.

Vegan couscous

Couscous met plantaardige shoarma en een knoflooksausje met munt

Dinsdag

Dit gerechtje ziet er niet heel speciaal uit, maar vergis je niet: het is echt superlekker. Het maakt mij trouwens nooit zoveel uit of het nou zomer of winter is: stamppot kan altijd. De zoete aardappel combineert zo lekker met de komijn en de (vegan) kaas in de stamppot en de zoutige kipstukjes. Ook voor dit gerechtje geldt weer dat het in een minuut of twintig op tafel staat.

Aziatische stamppot

Aziatische stamppot met gemarineerde kipstukjes

Woensdag

Dit gerecht kost iets meer tijd om te maken. Het is een beetje knutselen met eten en daar hou ik dus enorm van. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar de kruidige couscous in deze rolletjes is ook nog eens waanzinnig goed op smaak. Een perfecte maaltijd om te vieren dat de week weer doormidden is.

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes met kruidige couscous

Donderdag

Pasta! Als ik mijn man vraag of hij nog suggesties heeft voor het avondeten, dan wil hij bijna altijd pasta. En dit is dan een van onze favorieten. De ingrediënten voor dit gerecht heb ik eigenlijk altijd wel in huis (de gegrilde groenten zijn van Bonduelle en komen uit de diepvries), dus het is ook een soort noodmaaltijd die we altijd achter de hand hebben.

Vegan pasta

Pasta met rode pesto en gegrilde groenten

Vrijdag

Hoera, het is weekend! Het weekend trappen wij het liefst af met een makkelijke maaltijd. Dit broodje met gemarineerde tempeh met cajunsaus een van mijn favoriete broodjes, echt ultiem comfortfood. Ik heb tempeh nog niet zo heel lang geleden ontdekt, maat sindsdien staat het hier dus regelmatig op het menu. Onwijs lekker, maar toch gezond.

vegan broodje gemarineerde tempeh

Broodje gemarineerde tempeh met cajunsaus

Zaterdag

Wij houden enorm van maaltijdsalades. En dan niet een hele simpele salade, maar eentje die lekker gevuld is met allerlei ingrediënten en daardoor een onwijs lekkere combinatie van smaken geeft. Deze maaltijdsalade kost even wat tijd om te maken, maar hey, het is weekend!

Vegan maaltijdsalade

Maaltijdsalade met falafel en vijgen

Zondag

Wij hebben vrij lang de traditie gehad om de week af te sluiten met een lekkere burger. Daardoor ben ik er echt lol in gaan krijgen om zelf ook lekkere burgers in elkaar te knutselen. De uitdaging is dan ook om een burger te maken die lekker en gezond is en dat is met dit recept aardig gelukt. En daarom vind ik dat ee best (oven)frietjes bij mogen.

Burgers van zoete aardappel

Burgers van zoete aardappel en zeewier

Als je mijn weekmenu hebt gegeten, vind ik het ontzettend leuk om te horen wat je er van vond. Laat gerust hieronder een reactie achter. Op- of aanmerkingen zijn natuurlijk ook hartstikke welkom.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest