Select Page

Vegan Schwarzwalder cheesecake

Vegan Schwarzwalder cheesecake

Ik gebruik altijd pure chocolade om een cheesecake op te stijven, maar ik wilde eens iets anders dan een chocoladetaart. Niet alles combineert heel goed met chocolade, maar kersen leken mij een prima keuze. Overigens kwam ik op dit idee omdat ik op vakantie een kersenboomgaard heb bezocht. Een soort vegan Schwarzwalder cheesecake wilde ik maken. Ik gebruikte hiervoor de kersenyoghurt van Alpro soja. De bodem van de taart is gemaakt van Speculoos koekjes, die zijn namelijk vegan. Ik vond hem dus heel erg geslaagd. Stiekem nog lekkerder dan een gewone chocoladetaart. Ik wilde er dus eigenlijk nog verse kersen doorheen mengen, maar dat vond mijn zoontje niet zo’n goed idee. Het eindresultaat was awesome, dus waarschijnlijk had hij gewoon gelijk. De cashewnoten moet je van tevoren (minimaal een uur) weken in (eventueel warm, gaat iets sneller) water.

Schwarzwalder cheesecake

Dit heb je nodig voor een vegan Schwarzwalder cheesecake

  • ongeveer 100 gram Speculoos koekjes
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 400 gram Alpro soja kersenyoghurt
  • 150 gram geweekte ongezouten cashewnoten
  • 100 gram pure chocolade
  • Een kleine taartvorm
  • Bakpapier
  • Eventueel plantaardige slagroom

Zo maak je een vegan Schwarzwalder cheesecake

  1. Maal de Speculoosjes in een keukenmachine en meng er 3 eetlepels gesmolten kokosolie doorheen.
  2. Leg een vel bakpapier over de bodem van de taartvorm en verdeel de gemalen koekjes hier overheen. Duw stevig aan met een lepel en zet de vorm minimaal tien minuten in de vriezer.
  3. Pureer met een staafmixer 150 gram geweekte cashewnoten en de kersenyoghurt.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron en meng dit ook door het yoghurtmengsel.
  5. Haal de bodem uit de vriezer en verdeel het yoghurtmengsel er overheen.
  6. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer eventueel met (plantaardige) slagroom.
Bekijk ook mijn recept voor vegan chocoladetaart en mijn recept voor een vegan Oreo cheesecake.
Wat is jouw favoriete vegan taart? Deel jouw recept in de reacties hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

1 Comment

  1. Mijn moeder had deze taart gemaakt als toetje met kerst en ik gisteren voor een verjaardag zo lekker was ie. Super handig om even snel te maken, dank je wel.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest