Select Page

Vegan quiche met groenten en kipstukjes

Vegan quiche met groenten en kipstukjes

Het is altijd weer een leuke uitdaging om een vegan variant te maken van een gerecht dat meestal niet vegan is: een quiche bijvoorbeeld. Ik merk dat het meestal veel makkelijker is dan het lijkt. Zo ook bij deze quiche. Ik gebruikte lekker lui kant en klaar bladerdeeg (van tante Fanny) en vulde hem met tofu, champignons en kipstukjes. Ik voegde nog een blikje geconcentreerde tomatenpuree en wat edelgistvlokken toe voor wat extra smaak, even toppen met groene asperges en hop, de oven in. Zo kan iedereen natuurlijk een vegan quiche maken. Je kunt hem trouwens zowel warm als koud eten.

Vegan quiche

Dit heb je nodig voor een vegan quiche

  • 1 rol bladerdeeg van tante Fanny
  • 400 gram tofu
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree (140 gram)
  • 1 pakje Alpro cuisine Soya (250 ml)
  • plantaardige olie of bakboter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 100 gram groene asperges (diepvries)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook geperst
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 40 gram vegan geraspte kaas
  • een springvorm van ongeveer 22 cm
  • bakpapier

Zo maak je een vegan quiche

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem daarna de ring er omheen.
  2. Snijd een stuk van het bladerdeeg om minimaal de bodem van de springvorm mee te bekleden. Gebruik de rest van het bladerdeeg om de rand van de springvorm mee te bedekken (snijd bijvoorbeeld repen).
  3. Meng in een keukenmachine 400 gram (uitgelekte) tofu, 250 ml Alpro cuisine Soya en 3 eetlepels edelgistvlokken.
  4. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  5. Verhit wat plantaardige boter of olie in een koekenpan en pers hier in een teentje knoflook en een eetlepel gedroogde oregano. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de kipstukjes toe en bak nog even door.
  7. Voeg als laatste het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.
  8. Breng het tofumengsel uit de keukenmachine over in een ruime kom en meng de champignons en de kip er doorheen.
  9. Giet het mengsel nu in de quichevorm.
  10. Ontdooi onder de kraan 100 gram groene asperges en druk deze in de quiche.
  11. Strooi 40 gram vegan geraspte kaas over de quiche.
  12. Bak de quiche in 30 tot 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  13. Snijd met een mesje voorzichtig de randen van de quiche los om de rand van de springvorm eraf te halen.
Maak jij weleens een vegan quiche? Deel jouw favoriete recept in de reacties hier onder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest