Select Page

Vegan pasta pesto met romige avocadosaus

Vegan pasta pesto met romige avocadosaus

Ik ben niet zo ontzettend dol op groene pasta’s. Niet omdat ik de kleur groen niet zo mooi vind, maar omdat ik gewoon niet zo dol ben op een overheersende pesto smaak. Omdat ik het de laatste tijd leuk vind om dan juist de uitdaging aan te gaan en een gerecht te maken dat ik dan wel lekker vind, besloot ik nog eens een poging te wagen en een awesome vegan pasta pesto op tafel te zetten. En dat lukte aardig. Ik serveerde deze pasta pesto met gegrilde kastanjechampignons (erg lekker), maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je erbij wilt eten. Dit receptje is in ieder geval hartstikke easy en heeft dus niet die ontzettend overheersende pesto smaak. De avocado en de kookroom maken het een lekker romig gerecht en de knoflook zorgt voor wat extra smaak.

Groene pesto is trouwens lang niet altijd vegan. Vaak zit er (helaas) kaas doorheen. Bij Albert Heijn verkopen ze nu wel een vegan variant: Costa ligure. Het potje is gemakkelijk te herkennen omdat er vrij groot ‘vegan’ op de achterkant staat. Ik ben even naar een bos gereden om er een foto van te maken voor je. Grapje, ik was in een vakantiehuisje met van dat foute fotobehang.

Vegan pasta pesto

Dit heb je nodig voor vegan pasta pesto met romige avocadosaus voor 4 tot 6 personen

  • 600 gram volkoren pasta naar keuze
  • 1 avocado
  • 100 gram verse spinazie
  • 75 gram cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt in water)
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Vegan pasta pesto

Zo maak je vegan pasta pesto met romige avocadosaus

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pureer met een staafmixer 1 avocado, 75 gram geweekte cashewnoten en 100 ml plantaardige kookroom.
  3. Voeg 2 tenen geperste knoflook en 2 eetlepels edelgistvlokken toe.
  4. Voeg nu stap voor stap steeds een handje verse spinazie toe en pureer. Ga net zo lang door tot je 100 gram spinazie hebt toegevoegd.
  5. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  6. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
  7. Voeg de saus toe en verwarm kort.
  8. Strooi eventueel nog wat edelgistvlokken over de pasta.
Wil je liever een rode pasta, kijk dan ook even naar mijn recept voor vegan pasta met rode pesto, ook een aanrader.
Wat is jouw favoriete pasta? Deel vooral jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest