Select Page

Vegan Oreo cheesecake

Vegan Oreo cheesecake

Dat plantaardig eten niet altijd gezond is, dat bewijst deze vegan Oreo cheesecake wel. Het is een calorieënbom, maar hij is zo onwijs lekker. Het recept is een eigen probeersel dat erg goed uitpakte. Hij is trouwens ook nog eens erg gemakkelijk te maken, want je hoeft niet te bakken. Je gooit hem zo in de vriezer en je ontdooit hem op de dag dat je hem wil eten. Je kunt hem dus ook al wat langer van tevoren maken. De ingrediënten kun je ook halveren voor een wat kleiner taartje. Dit raad ik overigens niet aan, want dan is hij ook twee keer zo snel op.

Dit heb je nodig

 • 2 rollen Oreo’s 
 • 30 gram kokosolie
 • 75 gram amandelen
 • 75 gram witte rozijnen
 • 800 gram kokosyoghurt of sojayoghurt
 • 2 Theelepels vanillearoma
 • 300 gram cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt in water)
 • 80 gram pure chocolade
 • 1 eetlepel agavesiroop

Zo maak je een vegan Oreo cheesecake

 1. Leg een paar Oreo’s apart (stuk of 4), die gebruik je straks ter decoratie. Haal de overige Oreo’s uit elkaar. De witte vulling gebruik je straks voor het cheesecakemengsek, de koekjes voor de bodem. 
 2. Gooi de koekjes in een keukenmachine samen met 75 gram amandelen en 75 gram witte rozijnen en 30 gram gesmolten kokosolie. Maal fijn.
 3. Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel en zet in de vriezer.
 4. Meng nu de geweekte cashewnoten, de yoghurt, de witte vulling van de Oreo’s, het vanillearoma en de agavesiroop in pureer dit tot een gladde massa met een staafmixer.
 5. Smelt 80 gram pure chocolade en meng dit hier doorheen.
 6. Haal de bodem uit de vriezer en giet het yoghurtmengsel in de vorm. Breek de overgebleven Oreo’s doormidden en steek deze ter decoratie in de taart. Zet de taart een paar uurtjes in de vriezer en laat deze voor het serveren minimaal een uur ontdooien buiten de koelkast.

Eet smakelijk!

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest