Select Page

Vegan mayonaise maken

Vegan mayonaise maken

Als vegan ben je ietwat beperkt qua keuze in soorten mayonaise in de supermarkt. Meestal kun je kiezen uit vegan mayonaise van Jean Bâton of Remia Mayolijn. Ik koos altijd voor Remia mayolijn. Die is een stuk goedkoper (€ 1,19 per 500 ml versus € 1,79 per 235 gram voor de Jean bâton) en lager in calorieën (321 kcal per 100 ml versus 702 kcal per 100 gram voor de Jean Bâton). Ik vind Remia bovendien lekkerder en Jean Bâton heeft e een aantal keer teleurgesteld doordat de inhoud van mijn (nog lang niet verlopen) potje was geschift en dus niet meer te eten. En toen zag ik laatst via Twitter ineens een post van een mede-vegan (@stynmertens) die zelf zijn vegan mayo maakte. Heel makkelijk, zo vertelde hij. Ik ging met zijn tips (en wat andere recepten) aan de slag en ik ging vegan mayonaise maken.

Dit heb je nodig voor (een flinke pot) vegan mayonaise

  • 400 gram silk tofu
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop
  • een flinke snuf zout
  • snuf peper
  • staafmixer

Zo maak je vegan mayonaise

  1. Pers het vocht uit het blok tofu.
  2. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  3. Klaar! Snelste recept ooit.

Vegan mayonaise

Je schijnt deze mayonaise (in een goed afgesloten pot) zelfs tot twee weken te kunnen bewaren in de koelkast, maar daar ga ik met mijn zelfbeheersing natuurlijk nooit achter komen. Wat ik wel nog even kwijt wil: deze vegan mayonaise is echt de gezondste mayonaise ooit. In deze hele pot van ruim 400 gram zitten nog geen 400 kcal. Even ter vergelijking: in een pot Remia mayolijn zitten ruim 1600 calorieën. Nu wil ik je natuurlijk niet gaan aanmoedigen om de hele pot in een keer leeg te happen, maar mocht je dit ‘per ongeluk’ wel een keer doen, dan is de schade te overzien.

Ga jij ook vegan mayonaise maken? Laat even weten hoe dat ging in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest