Select Page

Vegan lasagne met aubergine en courgette

Vegan lasagne met aubergine en courgette

“Wat wil je vanavond eten?” vroeg ik aan Emiel toen ik van de week even geen inspiratie had voor het avondeten. Hij had wel trek in lasagne. “Is goed, maak maar.” Ik bedoelde het eigenlijk als een grapje, maar toen ik rond etenstijd een berichtje kreeg met de vraag of de lasagne al in de oven kon, begreep ik dat hij het uiterst serieus had genomen. Hoe heerlijk is dat? Ik kwam thuis en er stond een heerlijke vegan lasagne met courgette en aubergine voor me klaar. Ik moet bekennen dat deze lasagne beter gelukt was dan alle lasagnes die ik ooit op tafel toverde. Mijn lasagne is meestal te nat en kun je nooit zo mooi als een stukje op je bord scheppen. Hij was ook nog eens heerlijk, dus ik heb het recept maar even ontfutseld om met de wereld te delen. Alle credits voor dit recept gaan dus naar Emiel, dan weet je dat.

Dit heb je nodig voor vegan lasagne voor 4 personen

  • lasagnebladen (9 stuks)
  • 175 gram vegan kruimgehakt
  • 1 kleine aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 ml bechamelsaus
  • 120 gram vegan mozzarella 
  • 90 gram rode pesto (Jumbo huismerk is vegan)
  • 140 gram geconcentreerde tomatenpuree
  • 100 gram vegan geraspte kaas
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout

Zo maak je vegan lasagne

  1. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in blokjes.
  2. Snipper de rode ui grof.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. En voeg de gesneden groenten toe.
  4. Bak de groenten gedurende 5 minuten en schep regelmatig om.
  5. Voeg 175 gram kruimgehakt toe en bak dit kort mee.
  6. Voeg nu 140 gram tomatenpuree, 90 gram rosé pesto en 1 eetlepel oregano toe en laat dit even pruttelen.
  7. Maak ondertussen 350 ml bechamelsaus volgens dit recept.
  8. Giet een laagje bechamelsaus in een ovenschaal en leg hier drie lasagnebladen op. Maak nu in totaal drie lagen met de bechamelsaus, het groentenmengsel en wat geraspte vegan kaas met hier tussen steeds een laag lasagnevellen. Eindig met een laag saus, geoentenmengsel en geraspte kaas.
  9. Snijd de vegan mozzarella in plakken en verdeel deze over de lasagne.
  10. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

Vgan lasagne

Maak jij weleens vegan lasagne? Deel jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest