Select Page

Vegan kruidenkaas maken

Vegan kruidenkaas maken

In de ‘gewone’ supermarkt is het (vooralsnog) een hele moeilijke missie om een lekkere vegan kruidenkaas te vinden. De schappen staan vol met allerlei soorten kruidenkaas als Paturain en Boursin, maar ik heb nog geen plantaardige varianten gespot. Gelukkig kun je dit wel vrij eenvoudig zelf maken met ingrediënten die je wél in de supermarkt kunt kopen. Ik vond een recept voor vegan kruidenkaas op Vegetus en ik besloot het eens te proberen. Ik maakte een hele kleine aanpassing (wat meer knoflook) en het resultaat was echt fantastisch: deze vegan kruidenkaas kun je zowel op een lekker stokbroodje smeren als gebruiken in andere gerechten. Kan ik eindelijk weer een lekker pastaatje met kruidenkaas maken en iets lekkers op tafel zetten voor bij de borrel, hoera! De cashewnoten moet je van tevoren even weken. Ik bedenk zelf altijd vrij spontaan dat ik de keuken in ga duiken en ik week de noten dan 30 minuten in heet water (in plaats van een paar uur).

Dit heb je nodig voor 250 gram vegan kruidenkaas

  • 75 gram geweekte cashewnoten
  • 250 gram stevige tofu
  • 4 eetlepels natuurazijn
  • 4 eetlepels water
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 1/2 theelepel gedroogde thijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout

Zo maak je vegan kruidenkaas

  1. Snijd de tofu in plakken en pers het vocht eruit met behulp van wat keukenpapier of schone theedoeken.
  2. Pureer 75 gram geweekte cashewnoten, 250 gram tofu, 4 eetlepels natuurazijn, 4 eetlepels water, 40 ml gesmolten kokosolie, 2 geperste tenen knoflook en 1/2 theelepel zout met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Roer 1/2 theelepel gedroogde thijm en 1 theelepel gedroogde oregano door het kaasmengsel.
  4. Proef en voeg eventueel nog wat extra kruiden of zout toe.
  5. Bekleed een kommetje met huishoudfolie en giet het kaasmengsel voorzichtig in de kom.
  6. Dek af met folie en laat minimaal 8 uur uitharden in de koelkast.
Heb jij weleens zelf vegan kaas gemaakt? Deel jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest