
Vegan knoflooksaus maken
Vrijwel alle soorten knoflooksaus die je in de supermarkt kunt kopen, zijn niet vegan. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant is een verse, zelfgemaakte knoflooksaus eigenlijk sowieso veel lekkerder dan zo’n kant en klare saus die uit de fabriek komt. Dan weet je in ieder geval zeker dat je verse, gezonde ingrediënten gebruikt en dat de saus niet vol zit met allerlei conserveermiddelen. Bovendien ligt er dan niet zo’n aangebroken fles in je koelkast te bederven omdat je toch niet elke dag knoflooksaus bij je maaltijd eet. Althans, ik niet. Vanaf nu kun je dus lekker zelf vegan knoflooksaus maken. Deze saus is op basis van soja en bevat verder niets anders dan kruiden en knoflook.
Dit heb je nodig voor vegan knoflooksaus
- 100 gram ongezoete sojayoghurt (Alpro soja go on)
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 flinke teen knoflook
- flinke snuf zout
- beetje peper
Zo maak je vegan knoflooksaus
- Pers een teen knoflook uit boven een kommetje.
- Voeg 100 gram ongezoete sojayoghurt toe en meng dit met de knoflook.
- Meng 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel uienpoeder, een flinke snuf zout en een beetje peper door de yoghurt.
- Proef de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat extra knoflook, peterselie, zout of peper toe. Als je niet een hele extra teen knoflook wilt persen, kun je ook wat knoflookpoeder toevoegen.
- Verdun de saus indien gewenst met een beetje water tot de gewenste dikte.
.