Select Page

Vegan kersentaart met havermout en dadels

Vegan kersentaart met havermout en dadels

De bodem van deze taart: oh my god! Zo onwijs lekker. Hij is gemaakt van havermout, dadels en er zit geraspte limoen en een snufje zout doorheen. Ik had weer eens zin in een lekker taartje en ging lekker aan de knutsel. Stiekem hebben we deze als ontbijt gegeten: er is altijd wel ergens iemand jarig, toch? Deze vegan kersentaart is echt een aanrader als je, net als ik, niet zo ontzettend veel talent hebt voor bakken. Je ‘draait’ deze vegan kersentaart zo in elkaar, laat hem even opstijven en je kunt happen. Een feestje op je bord. De cashewnoten moet je van tevoren even weken. Als je dit met heel heet water doet, kan dat in 30 minuten.

Dit heb je nodig voor een (kleine) vegan kersentaart

  • 100 gram grove havermout
  • 100 gram dadels zonder pit (ongeveer 10-11 stuks)
  • 1 eetlepel water
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 150 gram geweekte cashewnoten
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 40 gram kokosolie
  • 50 ml plantaardige ongeklopte slagroom (bijvoorbeeld Alpro soja op te kloppen)
  • 100 gram kersen

Zo maak je een vegan kersentaart

  1. Maal 100 gram grove havermout, 100 gram dadels zonder pit, de geraspte schil van 1 limoen, 1 eetlepel water en een klein snufje zout in een keukenmachine tot een plakkerig deeg. Dit wordt de bodem van de taart.
  2. Bekleed de bodem van een kleine taartvorm met een veel bakpapier en verdeel het deeg hier over. Duw het stevig aan en zet het even in de vriezer.
  3. Mix 150 gram geweekte cashewnoten, 75 ml kokosmelk, 50 ml plantaardige slagroom, 1 eetlepel vanillesuiker, 1 eetlepel ahornsiroop, 40 gram (gesmolten) kokosolie en 100 gram kersen in de keukenmachine tot een romige, gladde massa.
  4. Verdeel de mix over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de vriezer.
  5. Haal de taart een uur voordat je hem wil serveren uit de vriezer.
  6. Decoreer de taart naar hartelust of serveer hem gewoon zo.
Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken voor deze taart, bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of frambozen. Kijk ook eens naar mijn andere taartrecepten voor meer inspiratie.
Maak jij weleens een vegan taart? Deel jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

 

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest