Select Page

Vegan hartige taart met tomaat

Vegan hartige taart met tomaat

Ik zag deze hartige taart op Allerhande en ik vond hem zo prachtig, dat ik hem meteen wilde proberen. Sowieso maakt het me erg blij dat er steeds meer leuke vegan recepten op Allerhande te vinden zijn. Deze vegan hartige taart is gemaakt van filodeeg, zoete aardappel, rode ui in balsamico en gemengde tomaatjes. Ik deed een kleine aanpassing (ik gooi vrijwel altijd een eigen, kleine twist in recepten) door wat vegan kruidenkaas aan de zoete aardappelpuree toe te voegen. Omdat ik een kleuter heb, kan ik mijn gerechten niet zo makkelijk op smaak brengen met peper, maar wat knoflook vinden we hier allemaal erg lekker. Je kunt de vegan kruidenkaas eventueel ook weglaten, dan is de taart nog steeds erg lekker. Filodeeg vind je in de supermarkt in het vriesvak en dit is uiteraard vegan.

Dit heb je nodig voor een vegan hartige taart

  • 5 vellen filodeeg
  • 500 gram zoete aardappel
  • 50 gram vegan kruidenkaas
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 350 gram gehalveerde gemengde tomaatjes
  • eventueel peper
  • een quichevorm van 28 cm

Zo maak je een vegan hartige taart

  1. Bestrijk de quichevorm met een kwastje met wat olijfolie.
  2. Leg een vel filodeeg in het midden van de vorm. Bestrijk dit vel met wat olijfolie.
  3. Gebruik de overige 4 vellen filodeeg om de hele vorm te bekleden en vouw de overhangende stukken terug naar binnen.
  4. Zet de bodem voor 10 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Snijd ondertussen 500 gram zoete aardappels in gelijke stukken.
  6. Kook de zoete aardappels met een teen knoflook en wat zout in tien minuten gaar.
  7. Snijd 2 rode uien in halve ringen en fruit deze in wat olie in een koekenpan.
  8. Voeg 2 eetlepels balsamico azijn toe aan de uien en laat 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
  9. Giet de aardappels af en stamp met een pureestamper tot een mooie puree.
  10. Meng 50 gram vegan kruidenkaas door de aardappelpuree.
  11. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van filodeeg.
  12. Verdeel de rode uien over de aardappelpuree.
  13. Verdeel 350 gram gehalveerde gemengde tomaatjes over de uien, met de snijkant naar boven.
  14. Zet de taart nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
Maak jij weleens een vegan hartige taart? Deel jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest