Select Page

Vegan gnocchi met pompoenpuree

Vegan gnocchi met pompoenpuree

Ik vraag regelmatig aan mijn mannen of ze suggesties hebben voor het avondeten en meestal reageren ze dan dat het niet zoveel uitmaakt. Nouja, ik moet eerlijk zijn: Jens roept altijd of pannenkoeken of boerenkool, maar Emiel maakt het nooit zoveel uit. Vandaag had hij ineens wel een idee: “Ik heb wel weer eens trek in gnocchi.” Ik had niet echt een recept, maar met tomatenblokjes, knoflook, wat kruiden en edelgistvlokken kom ik meestal een heel eind, dus ik ben aan het improviseren geslagen. Ik maakte vegan gnocchi met pompoenpuree en zongedroogde tomaatjes en dat was dus best heel erg lekkeren het vult ook enorm goed. Wat mij betreft een aanrader. En ook goedgekeurd door mijn man. Wist je trouwens dat gnocchi letterlijk vertaald eigenlijk gewoon ‘klonten’ betekent? You’re welcome.

Dit heb je nodig voor vegan gnocchi voor 2-3 personen

 • 500 gram gnocchi
 • 400 gram pompoenblokjes (diepvries
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 3 tenen knoflook
 • 1 eetlepel oregano
 • 4 eetlepels edelgistvlokken
 • flinke hand zongedroogde tomaatjes in reepjes
 • een beetje gedroogde peterselie
 • snuf peper

Zo maak je vegan gnocchi met pompoenpuree

 1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verhit ondertussen 1 eetlepel plantaardige olie in een wok.
 3. Pers 3 tenen knoflook en fruit deze kort in de wok.
 4. Voeg de pompoenblokjes en 1 eetlepel oregano toe in de wok en bak 5 tot 10 minuten tot de pompoen zacht is. Schep regelmatig om.
 5. Voeg de tomatenblokjes en 3 eetlepels edelgistvlokken toe aan de pompoen en laat even kort pruttelen. Voeg een snuf peper toe.
 6. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde puree.
 7. Giet de gnocchi af en voeg deze toe aan het pompoenmengsel.
 8. Schep de gnocchi met de pompoenpuree in diepe kommen of borden en garneer met wat reepjes zongedroogde tomaat, peterselie en verdeel 1 eetlepel edelgistvlokken als strooikaas over de kommen.
Wel trek in pompoen, maar dan liever net even anders? Kijk dan even bij mijn recept voor pompoen met vegan harissayoghurt. Dit is echt een aanrader.
Eet jij weleens gnocchi? Deel jouw favoriete gnocchi recept in de reacties hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest