Select Page

Vegan couscous met shoarma

Vegan couscous met shoarma

Een Hollands potje met aardappels, groenten en vlees noemen wij thuis een vakjesbordmaaltijd. Niet ons ding. Wij eten juist graag gerechten met heel veel smaken door elkaar. Deze vegan couscous met plantaardige shoarma is een heerlijk vullende maaltijd en extra lekker met een knoflook muntsausje. Je hebt het zo op tafel daarmee is het een supermakkelijke maaltijd voor na een lange werkdag. Wat betreft plantaardige shoarma is Vivera mijn favoriet, maar je bent natuurlijk helemaal vrij om een ander merk te gebruiken. Je kunt ook experimenteren met andere groenten en bijvoorbeeld plantaardige kipstukjes of tempeh in plaats van shoarma.

Dit heb je nodig voor vegan couscous met shoarma voor 4 personen

  • 300 gram volkoren couscous
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gram (diepvries) sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s
  • 350 gram plantaardige shoarma
  • 100 gram ongezoete sojayoghurt
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel uienpoeder
  • snuf zout

Zo maak je vegan couscous met shoarma

  1. Snijd de uien in grove snippers en snijd de paprika in reepjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe wok en voeg hier de sperziebonen aan toe. Wok. deze een paar minuten.
  3. Voeg de uien en de paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Voeg nu ook de plantaardige shoarma toe en roerbak deze mee.
  5. Doe de couscous in een diepe kom en voeg al roerende 300 ml gekookt water toe. Laat even staan.
  6. Meng 100 gram ongezoete sojayoghurt met de geperste teen knoflook, 1 eetlepel gedoogde munt, 1 theelepel uienpoeder en een snuf zout.
  7. Maak de couscous goed los met een vork en voeg toe aan de groenten en de shoarma in de wok. Meng het geheel goed door elkaar.
  8. Serveer de saus bij de couscous.
Ik ben ook superbenieuwd naar jouw favoriete couscous. Deel jouw recept in de reacties hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest