Select Page

Vegan carrotcake

Vegan carrotcake

Carrotcake is een absolute favoriet van mijn zoontje en sinds ik veganist ben, had ik het eigenlijk niet meer gemaakt. Vandaag had ik ineens de drang om te bewijzen dat je voor carrotcake heus geen eieren of boter nodig hebt en ging ik lekker aan de slag. Ik moet toegeven, de improvisatie van dit recept is een beetje uit de losse pols gegaan (ik heb uiteraard wel alles afgewogen om het hier te kunnen delen) en dat kwam eigenlijk doordat ik afhankelijk was van wat ik allemaal nog in huis had. De ingrediënten en hoeveelheden heb ik redelijk random gekozen en ik had dus ook geen idee of deze vegan carrotcake zou worden wat ik ervan hoopte. Ik vind hem erg lekker: hij is wat compact, maar heerlijk smeuïg en dat is dus precies wat ik lekker vind aan carrotcake. Ik heb er bewust niet bij gezet voor hoeveel personen deze cake is, want als jij hem helemaal in je eentje wilt opeten dan vind ik dat prima. Zou lullig zijn als ik er dan bij zet dat hij voor 6 tot 8 personen is en dat jij je dan een vreetzak voelt. Toch?

Dit heb je nodig voor 1 vegan carrotcake

 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 winterpeen
 • 100 gram donkere basterdsuiker
 • 100 gram appelmoes
 • 1 banaan
 • 40 gram walnoten gehakt
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
 • 60 gram kokosolie
 • een cakeblik

Zo maak je een vegan carrotcake

 1. Rasp de winterpeen.
 2. Voeg 100 gram donkere basterdsuiker, 100 gram appelmoes, 1 gepureerde banaan, 60 gram gesmolten kokosolie, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel koek en speculaaskruiden toe. Meng dit goed door elkaar, liefst met een beslagmixer.
 3. Voeg nu beetje bij beetje 150 gram zelfrijzend bakmeel toe en mix tot je een egaal mengsel hebt.
 4. Roer als laatste 40 gram gehakte walnoten door het beslag.
 5. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
 6. Bak de cake goudbruin in de oven op 180 graden in ongeveer 25 minuten.
Wat is jouw favoriete vegan carrotcake  recept? Deel het in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest