Select Page

Vegan burgersaus maken

Vegan burgersaus maken

Ik schrijf hier over vegan burgersaus, maar er had net zo goed ‘de beste burgersaus’ kunnen staan. Dit is namelijk echt de beste burgersaus die je kunt maken, ook voor mensen die niet vegan zijn. Maar kun je als burgersaus niet gewoon alleen een beetje mayonaise of ketchup gebruiken dan?

Nee. Geloof me nou maar.

Het geheim zit hem deels in de slasnippers in de saus. What? Sla in de saus? Jazeker! En doordat je die slasnippers door de saus mengt, kun je deze gemakkelijk op je burgerbroodje smeren, zonder dat het er meteen vanaf druipt. Tenminste, als je geen belachelijke hoeveelheden gebruikt (zoals ik dus meestal wel doe, omdat hij zo goddelijk lekker is). Ik gebruik in deze saus vegan Worchestershire saus (de meeste gewone soorten bevatten vis). Als je echt geen Worchestershire saus kunt vinden, dan kun je dit eventueel ook weglaten (en dan is het nog steeds lekker). Mijn absolute favoriete burgers zijn de plantaardige burgers van Albert Heijn en de Vivera biefstukc. Ik vind de biefstukc niet echt smaken naar biefstuk, maar als burger vind ik hem echt awesome.

Dit heb je nodig voor vegan burgersaus voor 3-4 burgers

  • een klein handje ijsbergsla in snippers
  • 2 eetlepels vegan mayonaise (bijvoorbeeld Remia mayolijn)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 1 theelepel (vegan) Worcestershire saus

Zo maak je vegan burgersaus

  1. Meng in een kommetje 2 eetlepels vegan mayonaise, 2 eetlepels ketchup, 1/2 eetlepel tabasco en 1 theelepel Worchestershire saus.
  2. Meng een handje slasnippers door de saus.
  3. Beleg je burgerbroodje met de burgersaus en bouw je burger.

Nog een extra tip voor awesome burgers: snijd een rode ui in fijne halve ringen en ‘marineer’ deze minimaal tien minuten in een kommetje met witte wijnazijn en een snuf zout en serveer dit met nog een beetje ketchup op je burgers.
Wat is jouw favoriete burgersaus? Deel jouw recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest