Select Page

Snelle plaattaart met tomaatjes en champignons

Snelle plaattaart met tomaatjes en champignons

Dit is het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond: ik heb dan geen zin om lang in de keuken te staan, maar ik wil wel een awesome gerecht op tafel zetten. Deze snelle plaattaart staat in een minuut of twintig op tafel en is waanzinnig lekker. Ik gebruikte wat vegan kruidenkaas, maar dit kun je ook weglaten (ik kan me voorstellen dat je niet toevallig net als ik nog 500 gram van dat spul in je koelkast hebt liggen). De taart is gemaakt van een rol kant en klaar bladerdeeg (Jumbo huismerk en tante Fanny zijn beiden vegan) en belegd met een mengsel van rode ui, knoflook, tomaatjes en kastanjechampignons dat even lekker in de balsamico azijn heeft geprutteld. Voor hoeveel personen dit gerecht is, hangt er een beetje vanaf of je er verder nog iets bij serveert. Wij aten dit met zijn tweetjes als hoofdgerecht. Je kunt dit gerecht ook prima serveren als voorgerecht of gezellig meenemen naar een picknick. Het is in ieder geval echt hartstikke lekker en doe moeite waard om te proberen.

Dit heb je nodig voor een snelle plaattaart met tomaatjes en champignons

  • een rol kant en klaar bladerdeeg
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram tomaatjes
  • 2 kleine rode uien (of 1 grote)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • eventueel 50 gram vegan kruidenkaas
  • een klein handje vegan geraspte kaas (bijvoorbeeld Wilmersburger) of edelgistvlokken

Zo maak je een snelle plaattaart met tomaatjes en champignons

  1. Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier en vouw de randen van het bladerdeeg omhoog.
  2. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en zet 10 tot 12 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Halveer 250 gram kastanjechampignons em 200 gram tomaatjes en snijd 2 kleine rode uien in halve ringen.
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en een teen geperste knoflook.
  5. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg als laatste de tomaatjes toe en bak gedurende 2 minuten mee.
  7. Voeg 3 eetlepels balsamico azijn toe en laat een paar minuten pruttelen.
  8. Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verdeel hierover de vegan kruidenkaas.
  9. Verdeel vervolgens het groentenmengsel hier overheen en strooi er wat geraspte kaas over.
  10. Zet nog een paar minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Snelle plaattaart

Wat is jouw favoriete recept voor hartige taart? Deel het in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest