Select Page

Snelle Indonesische vegan maaltijd

Snelle Indonesische vegan maaltijd

Eigenlijk druist het behoorlijk tegen mijn principes in om te koken uit pakjes en zakjes: ik maak het liefst alles zelf. Maar toen ik vorige week hier de vraag kreeg of we een keer lekker Indonesisch konden eten, raakte ik in paniek. Ik heb helemaal geen verstand van de Indonesische keuken en ik heb er echt nul ervaring mee. Heel soms is het stiekem dan best even lekker om een keer heel makkelijk te koken. De één haalt een keer een frietje, ik maak Javaanse boontjes met boemboe uit een pakje. Ach. Ik heb een poging gedaan om een snelle Indonesische vegan maaltijd op tafel te toveren en dit werd thuis met zoveel enthousiasme ontvangen, dat ik het hier toch maar wilde delen. Sorry voor iedereen die wel écht Indonesisch kan koken en zich hier lichtelijk beledigd door voelt: ik heb allesbehalve de illusie dat ik daadwerkelijk Indonesisch heb gekookt. Maar het was wel erg lekker (en VEEL). Ik kocht het bakje boemboe voor Javaanse boontjes van Jumbo huismerk (veel soorten Boemboe zijn niet vegan, deze wel).

Dit heb je nodig voor een snelle Indonesische vegan maaltijd voor 2 personen

  • 500 gram fijne sperziebonen
  • 95 gram boemboe voor Javaanse boontjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 200 gram tempeh
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 150 gram rijst naar keuze
  • 2 eetlepels atjar tjampoer
  • 2 eetlepels krokante uitjes
  • eventueel wat cassave kroepoek

Zo maak je een snelle vegan Indonesische maaltijd

  1. Pluk 200 gram tempeh (met je handen) uit elkaar in kleine stukjes.
  2. Meng 3 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sambal badjak en laat de tempeh hier minimaal 10 minuten in marineren.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Kook 500 gram sperziebonen gedurende 5 minuten.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg de sperziebonen toe en roerbak even kort.
  6. Voeg het bakje boemboe toe aan de sperziebonen. Voeg ook 200 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten pruttelen.
  7. Verhit ondertussen in een andere pan nog een eetlepel olie en bak hierin die tempeh gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
  8. Serveer de rijst, de tempeh en de pittige boontjes met een eetlepel atjar tjampoer, een eetlepel krokante uitjes en eventueel wat cassave kroepoek.
Wat is jouw favoriete snelle vegan recept? Deel het in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest