Select Page

Regenboog ovenschotel

Regenboog ovenschotel

Deze ovenschotel maakte ik al vaak voordat we begonnen met plantaardig eten. We aten het toen met kalkoen (ja, ooit was ik een vleeseter), maar tegenwoordig maak ik het met plantaardige kipstukjes en dat is eigenlijk nog veel lekkerder. Het is heel makkelijk te maken, de smaken combineren onwijs goed en nog een groot voordeel: het geeft heel weinig afwas. Alles gaat gewoon in een grote schaal de oven in. De ingrediënten voor dit gerecht heb ik eigenlijk altijd wel in huis en als ik dus even geen inspiratie heb voor het avondeten, dan maak ik dit. Deze regenboog ovenschotel met prachtige kleuren smaakt erg goed met een sausje van (plantaardige) mayonaise, ketschup en wat verse gehakte peterselie. Zoals bij wel meer van mijn recepten, is ook dit gerecht weer ideaal om de volgende dag mee te nemen als lunch naar werk. Ook koud is het namelijk een erg lekker maaltje.

Dit heb je nodig voor een regenboog ovenschotel voor 3-4 personen

  • 350 gram plantaardige kipstukjes
  • 400 gram zoete aardappels
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 gewone ui
  • 3 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Zo maak je een regenboog ovenachotel

  1. Spoel 400 gram zoete aardappels af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de zoete aardappels met schil in dunne frieten.
  3. Spoel 400 gram kikkererwten af met water en laat ze uitlekken in een vergiet of zeef.
  4. Snijd twee rode paprika’s in dunne repen.
  5. Snijd de rode ui en de gewone ui in grove snippers.
  6. Meng alle gesneden ingrediënten in een ovenschaal en voeg 350 gram plantaardige kipstukjes toe.
  7. Meng 2 eetlepels plantaardige olie en 3 eetlepels gedroogde oregano door de schotel.
  8. Zet de regenboog ovenschotel 25 minuten in de oven op 180 graden.
  9. Verdeel na 25 minuten de snoeptomaatjes over de schotel en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Wat is jouw favoriete ovenschotel? Deel jouw recept in de reacties hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest