Select Page

Quinoa zwarte bonenburgers met joppiesaus

Quinoa zwarte bonenburgers met joppiesaus

Nog niet zo lang geleden kocht ik het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool en op de cover van dit boek staat een prachtige burger. Ik ben groot fan van burgers en ik wilde deze quinoa zwarte bonenburgers met koopjessite dus heel graag proberen. Zoals bij vrijwel alle recepten die ik maak, kan ik het nooit laten om toch een paar kleine aanpassingen te maken. Zo ook bij dit recept. Ik leukte deze quinoa zwarte bonenburgers nog een beetje op met een plakje plantaardige kaas en wat uienringen die ik eerst marineerde in wat rode wijnazijn en zout. In het boek staat dat je van de hoeveelheden in dit recept 6 burgers kunt maken, maar ik maakte er 4 en dit kwam ongeveer op 125 gram per burger. De joppiesaus is trouwens erg lekker. De volgende keer maak ik wat extra, want dit sausje is erg lekker om ook je frietjes in te dopen. De burgers zijn door alle kruiden erg goed op smaaak. Wat mij betreft een dikke aanrader.

Dit heb je nodig voor 4 quinoa zwarte bonenburgers met joppiesaus

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 80 gram quinoa
  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels komijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 4 plakjes plantaardige kaas (bijvoorbeeld Wilmersburger)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 tomaat
  • een handje sla
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • snuf zout
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels plantaardige mayonaise
  • 2 theelepels kerriepoeder

Zo maak je quinoa zwarte bonenburgers met joppiesaus

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Giet de quinoa af door een fijne zeef en pers het water er uit.
  3. Spoel 400 gram zwarte bonen af met water en laat uitlekken.
  4. Hak de zwarte bonen in een keukenmachine.
  5. Meng de zwarte bonen met de quinoa, 40 gram havermout, 1 theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels sojasaus, 1 teen knoflook geperst, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels komijn, 1/2 eetlepel mosterd en 2 eetlepels ketchup.
  6. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en vorm de burgers.
  7. Bak eventueel de hamburgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
  8. Bak de burgers in 2 eetlepels zonnebloemolie in een paar minuten goudbruin en krokant.
  9. Smelt aan het einde een plakje plantaardige kaas over alle burgers.
  10. Snijd ondertussen een rode ui door de helft. Snijd een helft in fijne, halve ringen en snipper de andere helft heel fijn.
  11. Doe de halve ringen in een kommetje met 2 eetlepels rode wijnazijn en een flinke snuf zout. Meng goed door elkaar.
  12. Voeg de uiensnipper toe aan 4 eetlepels plantaardige mayonaise en meng er twee theelepels kerriepoeder doorheen.
  13. Snijd een tomaat in plakjes.
  14. Laat de uienringen uitlekken.
  15. Bouw de burger: broodje, sla, saus, tomaat, burger, uienringen, broodje.
Kijk ook eens rond tussen mijn andere recepten voor burgers.
Wat is jouw favoriete vegan burger? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest