
Pompoen met vegan harissayoghurt
Pas toen ik dit recept voor pompoen met vegan harissayoghurt eens uitgebreid wilde ‘napluizen’ zodat ik het op mijn blog kon zetten, kwam ik erachter dat het een recept is van Yotam Ottolenghi én dat ik alle keren dat ik het maakte niet de juiste ingrediënten gebruikte. Zo ontdekte ik dat de harissayoghurt in ‘mijn’ recept in het oorspronkelijke recept eigenlijk srirachayoghurt is. Sriracha en harissa zijn hier beiden favoriet en ik was juist instant fan van de harissayoghurt bij dit gerecht. In het recept dat ik gebruikte, waren er ook geen geroosterde pompoenpitten over het gerecht gestrooid en dat deed Yotam dus wel. Ook serveerde hij het gerecht koud en ik dus warm en maakte ik zijn recept lekker vegan.
Nou en.
Dit is dus een luie, snellere en iets aangepaste versie van het recept van Yotam Ottolenghi (uit het boek Plenty More). Sorry Yotam. Oh, nu heb ik nog niet eens gezegd dat het onwijs lekker is. Ik eet er zelf meestal een vleesvervanger bij (bijvoorbeeld plantaardige biefstuk)
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen
- 1 flespompoen
- 1 theelepel kaneel
- 6 eetlepels olijfolie
- zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- bosje koriander
- 1 teen knoflook
- 200 gram ongezoete sojayoghurt
- 3 theelepels harissasaus
Zo maak je pompoen met vegan harissayoghurt
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de pompoen in parten van 2 cm dik. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt.
- Leg de stukken op een flinke bakplaat en rooster ze ongeveer 35-40 minuten tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren.
- Meng voor de kruidensaus een flinke hand koriander (fijngehakt), een teen knoflook (geperst), de olie en een royale snuf zout.
- Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de sojayoghurt en harissasaus door elkaar.
- Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenolie. Bestrooi met wat extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.
.