Select Page

Gezonde ontbijtsmoothie met havermout

Gezonde ontbijtsmoothie met havermout

Ik ben echt dol op zelfgemaakte smoothies: ik kan daar namelijk zelf in gooien wat ik echt lekker vind en het is ook nog eens een razendsnel ontbijt. Omdat ik wil voorkomen dat ik na een uurtje alweer met gierende trek op mijn werk zit, gooi ik altijd wat havermout door mijn gezonde ontbijtsmoothie. In havermout zitten complexe koolhydraten die langzaam worden afgebroken. Zo kom ik prima de ochtend door. Ik gebruik in mijn smoothies altijd bevroren fruit om twee redenen: mijn smoothie blijft lekker koud en ik kan diepvriesfruit zo veel langer bewaren. Vooral in de zomer is het fijn om een vriezer vol met fruit te hebben zonder dat je huis wordt overgenomen door een plaag met fruitvliegjes. Ik heb altijd wel blauwe bessen, mango, frambozen, aardbeien en kersen in huis. Voor deze smoothie kun je natuurlijk ook gewoon ander fruit kiezen, het is maar net wat je lekker vind.

Dit heb je nodig voor een gezonde ontbijtsmoothie

 • 1 (goed rijpe) banaan
 • 40 gram havermout
 • 200 ml ongezoete sojamelk
 • hand bevroren kersen
 • hand bevroren blauwe bessen

Zo maak je een gezonde ontbijtsmoothie

 1. Gooi alle ingrediënten in een blender.
 2. Doe maar blenderen nu.
 3. Nog een beetje blenderen, anders heb je stukjes.
 4. Ja, nu is het wel klaar, met je geblender. Je buren slapen nog hoor. Met je herrie.
 5. Giet in een kek hipsterglas zodat je een mooie foto kunt maken om te delen op Instagram.
 6. Proost!
Wil je wat extra eiwitten toevoegen aan jouw ontbijtsmoothie, doe er dan wat hennep (verkrijgbaar in poedervorm bij de meeste supermarkten) of spirulina (ook verkrijgbaar in poedervorm bij o.a. Aldi) bij. Voor wat omega vetzuren kun je nog een schep gebroken lijnzaad toevoegen.
Ik ben nu natuurlijk ook superbenieuwd naar jouw ontbijt. Maak jij ook ontbijtsmoothies? Of eet je iets anders? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest