Select Page

Gevulde pompoen uit de oven

Gevulde pompoen uit de oven

Het is weer bijna kerst (?), dus ik ben al druk aan het oefenen met recepten. Ik zag ergens gevulde pompoen voorbij komen en dat vond ik wel een gerecht waar je met kerst mee aan kunt komen. Stiekem kun je deze gevulde pompoen uit de oven eigenlijk ook gewoon op andere dagen op tafel zetten, maar het kost even wat tijd. Voor een gewone doordeweekse werkdag zou ik hem even laten gaan, maar als je de tijd hebt, kan ik hem enorm aanraden. De vulling van deze pompoen is zo waanzinnig lekker, dat ik die waarschijnlijk nog wel een keer ga gebruiken voor een pastagerecht.

Dit heb je nodig voor gevulde pompoen uit de oven

  • 1 flespompoen
  • 2 x 1 eetlepel plantaardige olie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel thijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 50 gram zongedroogde tomatenreepjes
  • bakkerstouw

Zo maak je gevulde pompoen uit de oven

  1. Snijd een flespompoen over de lengte doormidden.
  2. Schep de zaadjes uit de pompoen en hol de pompoen wat verder uit met een lepel, zodat je hem straks kunt vullen.
  3. Bestrijk de snijkanten van de pompoen met plantaardige olie en leg de pompoen met de snijkanten naar beneden op een vel bakpapier in de oven. Laat de pompoen minimaal 30 minuten garen op 180 graden.
  4. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in vieren en snijd de rode ui in halve ringen.
  5. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok en fruit hier in de rode ui en 2 tenen geperste knoflook.
  6. Voeg de champignons, 1 eetlepel thijm en 1 eetlepel oregano toe en bak dit een paar minuten mee.
  7. Doe er nu steeds een beetje spinazie bij, tot je 200 gram spinazie hebt toegevoegd.
  8. Voeg nu 1 eetlepel edelgistvlokken en 50 gram zongedroogde tomatenreepjes toe en roer goed door.
  9. Haal de pompoenhelften uit de oven en vul ze met het groentenmengsel.
  10. Leg de pompoenhelften op elkaar en bind dit op een paar plekken stevig vast met bakkerstouw.
  11. Leg de gevulde pompoen in een ovenschaal en zet nog 15 minuten terug in de oven.
  12. Snijd de pompoen voorzichtig in plakken.
Kijk ook eens tussen mijn andere recepten met pompoen. Er zitten vast nog meer dingen tussen die je lekker vindt.
Wat is jouw favoriete vegan gerecht met pompoen? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest