Select Page

Geroosterde wortels met vadouvan yoghurt

Geroosterde wortels met vadouvan yoghurt

Ik zie het altijd als een leuke uitdaging om redelijk saai eten toch zo te pimpen dat het een waanzinnig gerecht wordt. Zo ook met deze wortels. Je kunt wortels natuurlijk gewoon koken en op een bord leggen, maar je kunt ook net even een stapje verder gaan en ze heerlijk marineren in een yoghurt met vadouvan, ze roosteren in de oven en daarna serveren met een heerlijke yoghurtsaus met citroen en knoflook en een beetje kurkuma olie en koriander. Easy recept, heel veel smaak. Mocht je dit recept voor geroosterde wortels lekker vinden, dan vind je waarschijnlijk mijn recept voor pompoen met harissayoghurt ook wel fijn.

Dit heb je nodig voor geroosterde wortels met vadouvan yoghurt

 • 6 flinke eetlepels ongezoete sojayoghurt
 • 1 bos bospeentjes
 • 2 tenen geperste knoflook
 • 2 eetlepels vadouvan
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 2 eetlepels verse gehakte koriander

Zo maak je geroosterde wortels met vadouvan yoghurt

 1. Maak je ‘marinade’ voor de wortels door 3 eetlepels sojayoghurt, 2 eetlepels vadouvan kruiden, 2 eetlepels olijfolie en  1 teen geperste knoflook door elkaar te mengen. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
 2. Snijd het groen van de wortels, maar laat een klein stukje van de stengel zitten. Nee, dit eet je niet op, maar het staat zo lekker culinair.
 3. Verdeel de marinade goed over de wortels.
 4. Leg de gemarineerde wortels op een bakplaat met een vel bakpapier en bak ze ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Draai ze af en toe even om.
 5. Maak nu de kurkuma olie door 2 eetlepels olijfolie in een pannetje te verhitten en hier 1/2 theelepel kurkuma aan toe te voegen. Laat even kort borrelen en laat vervolgens afkoelen.
 6. Maak nu de yoghurtsaus door 3 eetlepels sojayoghurt te mengen met 2 eetlepels citroensap, een teen geperste knoflook en wat peper en zout.
 7. Serveer de wortels met daar overheen de yoghurtsaus, de kurkuma olie en wat verse gehakte koriander.
Hoe maak jij je worteltjes het liefst klaar? Deel jouw favoriete recept in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest