Select Page

Geroosterde kikkererwten salade

Geroosterde kikkererwten salade

Je kunt over vegans zeggen wat je wil, maar ze weten wel hoe je een lekkere salade in elkaar draait. Waar ik vroeger voor mijn plantaardige eetpatroon niet veel verder kwam dan wat sla met dressing en een eitje, maak ik nu echt de meest waanzinnige salades die gewoon een complete maaltijd zijn. Deze geroosterde kikkererwten salade heb je zo gemaakt (ondanks de flinke lijst met ingrediënten). En als je nou verstandig bent, dan maak je wat meer zodat je de volgende dag ook meteen een awesome lunchpakketje hebt. Ik gebruikte voor de geroosterde kikkererwten de gysroskruiden van Flying tiger. Het is echt de moeite waard om daar eens te kijken naar het ruime assortiment met kruiden; grote (leuke) verpakkingen voor een fijne prijs. De couscous in deze salade is dezelfde als de couscous in de auberginerolletjes die ik eerder deelde.

Dit heb je nodig voor geroosterde kikkererwten salade voor 2-3 personen

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 200 gram falafel (bijvoorbeeld Vivera)
  • 100 gram couscous
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 200 gram komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 2 x 1 eetlepel plantaardige olie naar keuze
  • 2 eetlepels gyroskruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 100 gram ongezoete sojayoghurt
  • flinke snuf zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder

Zo maak je een geroosterde kikkererwten salade

  1. Spoel de kikkererwten af met water en laat ze uitlekken.
  2. Meng in een kom 1 eetlepel plantaardige olie met 2 eetlepels gyroskruiden.
  3. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten op 180 graden in de oven of airfryer (ik gebruikte de airfryer) en hussel ze tussendoor.
  4. Giet 100 ml water dat net van de kook is bij 100 gram couscous en roer goed door. Laat even staan.
  5. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in een paar minuten goudbruin.
  6. Meng ondertussen de ingrediënten voor het sausje: 100 gram ongezoete sojayoghurt, een flinke snuf zout, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 1 theelepel uienpoeder. Als de saus wat te dik is, kun je nog een beetje water toevoegen.
  7. Klop in een kommetje 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn tot een vinaigrette.
  8. Maak de couscous nog even los met een vork en voeg de vinaigrette toe. Laat het even afkoelen.
  9. Snipper een rode ui (fijne snippers) en meng de ui samen met 2 eetlepels gehakte peterselie en 1 eetlepel gedroogde munt door de couscous.
  10. Snijd 200 gram snoeptomaatjes doormidden en snijd 200 gram komkommer in blokjes.
  11. Serveer op elk bord wat couscous, geroosterde kikkererwten, falafel, komkommer, snoeptomaatjes en wat saus.
Wat is jouw favoriete vegan maaltijdsalade? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest