Select Page

Kruidige couscous van bloemkool

Kruidige couscous van bloemkool

Ik had nog een bloemkool in de koelkast liggen, maar ik wilde er eens iets anders mee doen dan gewoon in roosjes snijden en koken. Ik besloot de hele bloemkool in de keukenmachine te mikken en voor een kruidige couscous van bloemkool te gaan. Dit gerecht kun je warm eten, maar ook afgekoeld is het hartstikke lekker en kan hij prima voor een salade door. Maak dus lekker veel, zodat je je lunch voor morgen alvast klaar hebt.

Dit heb je nodig voor kruidige couscous van bloemkool voor 2 personen

  • 1 kleine tot middelgrote bloemkool
  • 300 gram zoete aardappel met schil
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram zwarte olijven in plakjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels rode wijnazijn (AH is vegan)
  • 2 x 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout

Zo maak je kruidige couscous van bloemkool

  1. Verwijder het groen van de bloemkool en snijd hem in grove stukken. Maal de bloemkool tot fijne korrels in de keukenmachine.
  2. Snijd de zoete aardappels in blokjes en verhit deze gedurende 15 tot 20 minuten in de airfryer of oven.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en voeg de couscous van bloemkool toe. Roer goed door en verwarm gedurende 5 minuten op een laag vuur.
  4. Snipper ondertussen de rode ui in fijne snippers.
  5. Rooster 1 eetlepels pijnboompitten in een droge koekenpan.
  6. Klop in een kommetje 3 eetlepels rode wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie tot een dressing. Meng hier 2 tenen geperste knoflook doorheen.
  7. Snijd 75 gram zongedroogde tomaatjes in hele fijne reepjes.
  8. Breng de couscous van bloemkool uit de pan over in een diepe schaal en meng hier 2 eetlepels gedroogde munt, 2 eetlepels gedroogde peterselie, de blokjes aardappel, de reepjes zongedroogde tomaat, de geroosterde pijnboompitten, de gesnipperde rode ui en 50 gram zwarte olijven in plakjes doorheen.
  9. Meng als laatste ook de dressing door de couscous van bloemkool.
  10. Bremg eventueel nog op smaak met peper en zout.
Kijk ook eens naar mijn recept voor vegan couscous met shoarma.
Wat is jouw favoriete couscous recept? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest