Select Page

Witte chocolade van Veganz

Witte chocolade van Veganz

Ik schreef al eerder over vegan chocolade en ik had dus tot nu toe nog geen lekkere vegan witte chocolade gevonden. Ik miste dat echt enorm. Maar je las het goed: tot nu toe inderdaad. Ik spotte ineens twee verschillende soorten vegan witte chocolade van Veganz bij Albert Heijn. Hoera! Het valt me echt op dat er steeds meer vegan producten in de schappen komen en daar word ik enorm blij van. Uiteraard kocht ik beide smaken om ze te testen.

Witte chocolade van Veganz

Albert Heijn heeft de repen van Veganz in twee verschillende smaken: white rice choc kokos snippers en white rice choc aardbeien crunch. Ik ben gek op kokos en vroeger was mijn lievelingschocolade zo’n Milka reep met aardbeien, dus ik keek er erg naar uit om deze repen van Veganz te proeven. De repen zijn vegan en biologisch en ze kosten € 2,25 per stuk (80 gram per stuk).

Deze repen lijken meer op witte chocolade dan andere repen (iChoc en Bonvita) die ik heb geproefd. Het zou kunnen dat dit ook een beetje komt door de smaakjes die er aan zijn toegevoegd. De repen zijn beiden een beetje crunchy en ik vond vooral de kokos erg lekker. Ze zijn lekker romig en hebben echt een chocoladesmaak. De  reep met aardbeiensmaak vond ik een klein beetje chemisch. Waarschijnlijk had ik dat een paar jaar geleden erg lekker gevonden, maar ik ben nu niet meer zo aan dat soort smaken gewend. Ik eet niet zo veel bewerkte producten meer en ik denk dat dit je smaak kan veranderen. De reep met kokos snipper ga ik zeker nog wel een keer kopen. Met de nadruk op ‘een keer’, want ik heb niet de discipline om zo’n reep niet in een hap weg te kauwen en ik wil toch wel heel graag gezond eten. Maar zo af en toe lijkt het me een prima idee.

Wat is jouw favoriete vegan chocolade? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest