Select Page

Vegan sushi van Albert Heijn

Vegan sushi van Albert Heijn

Ik krijg weleens de vraag of ik sushi dan niet enorm mis. In het verleden had ik een foodblog over sushi (en Japans eten) en een webshop waar ik producten verkocht om zelf sushi te maken. Toen ik voor het eerst sushi proefde, was ik verkocht. Ik besloot toen dat ik zelf ook de perfecte sushi wou leren maken. Ik zocht heel veel informatie bij elkaar en keek heel veel tutorials en uiteindelijk kwam ik tot het perfecte recept voor sushirijst en leerde ik de perfecte rolletjes te maken. Maki sushi, uramaki sushi, temaki sushi, nigiri’s: ik draaide er mijn hand niet meer voor om. En ik was dus ook niet vies van een stukje goede zalm of tonijn. Toch kan ik ook zonder vis enorm van sushi genieten. Sushi gaat namelijk niet alleen over vis, maar vooral over de rijst en de perfecte combinatie van smaken. In de Japanse keuken is het de kunst om alle verschillende soorten smaken in één gerecht te combineren: zoet, zuur, bitter, zout en umami (hartig) en daar heb je niet per se vis voor nodig. Vegan sushi is niet alleen hartstikke lekker, maar het is ook een stuk goedkoper dan sushi met vis. Ik haalde een bakje vegan sushi bij Albert Heijn en deel hier mijn bevindingen.

Vegan sushi van Albert Heijn

De grotere Albert Heijn winkels hebben een Sushi Daily, waar dagelijks verse sushi wordt gemaakt. Die sushi is niet te vergelijken met de kant en klare bakjes die je in de koeling van de meeste supermarkten wel kunt vinden. Die kant en klare sushi mag wat mij betreft eigenlijk geen sushi genoemd worden: het is ijskoud, het zeewier is taai en de ingrediënten in de sushi zijn allesbehalve vers en vaak ontzettend zompig. De sushi van Sushi Daily is daarentegen van uitermate goede kwaliteit omdat het ontzettend vers is. Ik ging voor een bakje uramaki sushi (inside out) met 9 stuks sushi gevuld met wortel, komkommer en avocado. Dat klinkt wellicht wat saai, maar de rijst is heel goed op smaak en in combinatie met wat wasabi en sojasaus zijn het echt goddelijke hapjes. Het allerleukste is misschien nog wel de prijs: slechts € 5,95 per bakje. Voor verse sushi is dit echt ontzettend goedkoop. Ik zou je wel aanraden om de sushi even op kamertemperatuur te laten komen voordat je het gaat eten.

Conclusie

Doe jezelf een plezier en haal deze sushi! Voor als je een keer geen zin hebt om zelf je lunch voor te bereiden of gewoon zomaar, voor een lekker verwenmomentje. Ze hebben ook een maki variant met vegan rolletjes waarbij de nori (het zeewier) aan de buitenkant van het rolletje zit, een veggie uramaki met zeewiersalade en een dikke rol met ijsbergsla aan de buitenkant. Je kunt er ook nog losse zeewiersalade en edamame boontjes kopen. Ook voor vegans is er dus keuze genoeg bij Sushi Daily.

Wat vind jij van de sushi van Sushi Daily? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest