Select Page

De vegan pizza van Lidl

De vegan pizza van Lidl

Ik werd heel blij toen ik zag dat de Lidl ineens een aantal vegan producten verkoopt. Ik begreep dat het producten zijn die tijdelijk in het assortiment zitten, maar ik vind het al tof dat er blijkbaar steeds meer vegan producten in de ‘gewone’ supermarkt komen. Dat zegt toch een beetje dat veganisme al iets meer mainstream aan het worden en dat de vraag naar plantaardige producten dus groeit. Ik wilde heel graag de vegan pizza van Lidl eens proberen.

Het is niet zo dat ik ontzettend fan ben van kant en klare diepvriespizza’s. Het is natuurlijk veel lekkerder en gezonder om zelf een verse pizza te maken, bijvoorbeeld met een bloemkool pizzabodem van Magioni. Wat ik wel miste was het enorme gemak van een diepvriespizza. Voordat ik vegan werd, wilden wij zo heel af en toe weleens lekker makkelijk een kant en klare pizza in de oven knallen. Lange drukke gehad, geen zin om te koken en al helemaal geen zin in veel afwas. Je kent het vast wel. Sinds ik 100% plantaardig eet, was dat ineens veel lastiger geworden. Gelukkig was daar ineens de vegan pizza van Lidl.

Vegan pizza van Lidl

De vegan pizza van Lidl is een pizza margherita met een volkorenbodem. De pizza is ontzettend basic met alleen maar wat kaas en tomaatjes. Je kunt de pizza vinden in de diepvries en hij kost slechts € 1,99 per stuk. Dat is voor een gewone pizza al niet duur, laat staan voor een vegan variant. Eenmaal thuis las ik de verpakking en ben ik best geschrokken van het aantal calorieën in de pizza. Ik ben op zich niet iemand die de hele dag alles afweegt en afmeet en elke calorie telt, maar ik wil wel een beetje een globaal overzicht hebben. Ik probeer mijn avondmaaltijd meestal onder de 600 calorieën te houden en als ik daarboven kom, dan compenseer ik dat door wat andere dingen over te slaan. Deze pizza bevatte maar liefst 889 calorieën per stuk en omdat de pizza nogal karig was belegd, verbaasde mij dat nogal. Na het bestuderen van het etiket, lijken deze calorieën vooral te komen van de hoeveelheid kokosolie en olijfolie die in de pizza is verwerkt. Verder zit er erg veel zout in de pizza: maar liefst 6,4 gram. Dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en als die hoeveelheid dan alleen al in je avondeten zit, is dat eigenlijk niet zo gezond. Ik nam dus uiteindelijk maar een halve pizza (of eigenlijk deelde ik een hele pizza met mijn zoontje), die ik besloot te beleggen met wat extra groenten.

Vegan pizza van Lidl

Oordeel

De bodem vond ik erg lekker. De kaas ook: die was goed gesmolten, in tegenstelling tot de vegan pizzakaas die ik gebruik op mijn zelfgemaakte pizza’s. Verder was de smaak niet zo heel erg bijzonder, dus ik was blij dat ik hem zelf nog had belegd met wat extra groenten. Voor de prijs die ik voor deze pizza betaalde, was hij heel erg prima, maar omdat deze pizza (ondanks de volkoren bodem) best ongezond is, ga ik hem toch niet aanraden. Ik zal hem ook niet zo snel meer meenemen, omdat ik het dan toch lekkerder en veel gezonder vind om zelf een pizza te maken. Dan maar wat langer in de keuken.

Heb jij de vegan pizza van Lidl al geprobeerd? Wat vond jij ervan? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest