Select Page

Vegan croissants in blik

Vegan croissants in blik

Bij het weekend hoort voor mij met z’n allen ontbijten met croissants. Toen ik net begon met plantaardig eten, was ik best bang dat ik gezellige momentje moest gaan opgeven. Of in ieder geval de croissants dan. De meeste croissants die je zo kunt kopen zijn namelijk gemaakt met roomboter. Eigenlijk heb ik ze nog nooit gezien zonder dierlijke ingrediënten. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik ontdekte dat de croissants uit blik gewoon 100% plantaardig zijn. En dat zelf rollen en bakken van de croissantjes maakt het weekendgevoel eigenlijk nog meer compleet: mijn zoontje vindt dat hartstikke leuk om te doen.

Vegan croissants

Ik koop ze zelf altijd van het merk Yves’ Bakery bij de Dirk. Je kunt ze vinden bij de koelverse producten. Een blik met 6 grote croissants kost € 1,79. Je rolt ze op, legt ze op een bakpapier in de oven en in nog geen kwartier heb je verse, warme croissants op je ontbijttafel. Je kunt van het zelfde merk ook mini croissants kopen. Er zijn meer merken die ook gewoon 100% plantaardig zijn. Check de etiketten even voordat je enthousiast naar de kassa huppelt.

Ingrediënten vegan croissants

Voor de liefhebber zijn dit de ingrediënten: TARWEBLOEM, water, plantaardige oliën (palm, soja, zonnebloem), palmvet, dextrose, TARWEGLUTEN, rijsmiddelen (dinatriumfosfaat, natriumwaterstofcarbonaat), alcohol, zout, stabilsator (xanthaangom), emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, polyglycerolesters van vetzuren, SOJALECITHINE), aroma, zuurteregelaar (melkzuur), meelverbeteraar (ascorbinezuur), kleurstof (bèta-caroteen)

Als je minder zin hebt om te rollen (oh lazy sundays): de meeste supermarkten verkopen ook kant en klare margarine croissants om af te bakken (bijvoorbeeld AH basic of Schoof). Deze kosten ongeveer € 0,89 per 4 stuks en zijn ook hartstikke lekker.

Het allerlekkerste op een croissantje is natuurlijk wat (plantaardige boter) en jam. Wist je dat je jam heel makkelijk zelf kunt maken? Kijk hier.
Wat is jouw favoriete zondagochtend ontbijtje? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest