Select Page

Vegan chocolade testen

Vegan chocolade testen

Toen ik net vegan werd, had ik geen enkele moeite met het missen van chocolade. Mijn cravings komen eigenlijk altijd in vlagen: dan heb ik weer wekenlang trek in zoetigheid en ineens ben ik daar weer klaar mee en dan wil ik juist weer hartige dingen eten. De laatste tijd had ik dus ineens weer ontzettende trek in chocolade. Als vegan is de keuze in de gewone supermarkt wat beperkt: er is eigenlijk alleen pure chocolade en dan nog zijn lang niet alle soorten vrij van melk. Bij Albert Heijn heb je een huismerk biologische pure chocoladereep met hazelnoot, maar veel spannender dan dat wordt het in de gewone supermarkt niet qua vegan chocolade.

Vegan chocolade

Ik kan nog steeds niet helemaal wennen aan de smaak van pure chocolade. Ik vind het niet vies, maar door een pure chocoladereep krijg ik niet de voldoening die ik vroeger wel kreeg van een reep melkchocolade of witte chocolade (yes, ik weet het: witte chocolade is eigenlijk geen chocolade). Tijd om eens wat verder te zoeken naar lekkere vegan chocolade waarbij ik dat wel heb.

iChoc white vanilla vegan

Ingrediënten: Ruwe rietsuiker*, HAZELNOOTpuree* 23%, CACAOboter*, rijstmelkpoeder* 11,5%, HAZELNOOTstukjes* 8% (Rietsuiker*. HAZELNOTEN*. maïs glucosestroop*. caramel siroop*), Bourbon vanille-extract*, * = Biologisch

Ik sprong een gat in de lucht toen ik deze reep witte vegan chocolade zag. Ik kocht hem bij een veganistische supermarkt (veggie4u) en hij kostte € 1,95. Later spotte ik deze reep ook bij Ekoplaza. Ik kon echt niet wachten om hem te proeven, want ik had de smaak van witte chocolade zo enorm gemist. Het werd helaas een enorme teleurstelling: het smaakt naar een blok hard kokosvet met vanillesmaak. Zo onwijs jammer. Het smaakte niet eens een heel klein beetje zoals witte chocolade.

Vegan chocolade

Witte chocolade van Bonvita

Ingrediënten: CACAOboter*(53%), ruwe rietsuiker*, rijstmelkpoeder*(18%), zonnebloemlecithine*, vanille*, *= Biologisch,

Voor deze reep witte vegan chocolade van 100 gram betaalde ik € 2,29. Het was niet zo’n teleurstelling als de witte chocolade van iChoc, maar ik werd er nog steeds niet euforisch van. Ik kan me wel voorstellen dat deze wel lekker zijn als gesmolten chocolade over een taart of in een cheesecake om hem makkelijker te laten opstijven, maar zo los vind ik hem niet zo spannend.

vegan chocolade

Vego reep

Ingrediënten: Rietsuiker*, Hele HAZELNOTEN*, CACAOmassa*, HAZELNOOTpasta*, CACAOboter*, Emulsifier: SOJAlecithine, Vanille extract*, * = Biologisch

Deze chocoladereep met hazenoten kocht ik ook bij EkoPlaza. Je hebt hem in twee formaten: een kleine reep van 65 gram kost € 1,99 en een grote reep van 150 gram voor € 3,49. Alle lyrische reacties die ik al las over deze reep zijn heel erg terecht: dit is tot nu toe de lekkerste chocoladereep die ik heb geproefd. Hij wint het voor mij ook van de (niet vegan) chocoladerepen die ik vroeger tot mijn favorieten rekende. Deze reep is zo romig en smaakt zo onwijs echt naar melkchocolade, dat ik de verpakking nog uit de prullenbak heb gevist om toch nog een keer te checken of hij wel écht vegan is. Als je jezelf echt een plezier wil doen: koop deze reep. Die grote!

Conclusie

Er bestaat in ieder geval vegan chocolade die mijn cravings weten te stillen, dat is een hele geruststelling, De ideale witte vegan chocolade ben ik nog niet tegengekomen, maar we blijven gewoon verder zoeken. Wat betreft die Vego reep: ik ben blij dat de EkoPlaza niet zo op mijn route ligt, anders zou ik waarschijnlijk binnen de kortste keren compleet dichtgroeien.

Wat is jouw favoriete vegan chocolade? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest