Select Page

Vegan burgers van Albert Heijn

Vegan burgers van Albert Heijn

Inmiddels heb ik al heel wat vegan burgers getest, maar ik heb toch wel één heel duidelijke favoriet die ik dan ook echt even wilde delen: de vegan burgers van Albert Heijn. Voordat ik ga uitleggen wat er zo fantastisch is aan deze vegan burger, zal ik eerst een klein overzichtje geven van de vegan burgers die je in de gewone supermarkt kunt kopen.

Vegan burgers in de supermarkt

Veel vegetarische burgers die je in de supermarkt kunt kopen, bevatten helaas toch nog ei. Toch is er voor de veganist steeds meer keuze. Mijn ervaring is dat Jumbo het grootste assortiment aan vegan vleesvervangers heeft (Veggiechef is exclusief bij Jumbo verkrijgbaar), op de voet gevolgd door Albert Heijn. Andere supermarkten hebben meestal een wat meer beperkt assortiment.

 • Garden Gourmet burgers (let op: deluxe is niet vegan), 2 x 75 gram, € 2,19
 •  Quorn hot & spicy burgers, 2 x 66 gram, € 2,99
 • Vegafit gehaktschijf, 2 x 100 gram, € 2,49
 • Vivera champignon paprika burger, 2 x 100 gram, € 2,22
 • Veggiechef linzenburger, 2 x 100 gram, € 2,44
 •  Veggiechef bonenburger, 2 x 80 gram, € 2,09
 • Boon kikkererwten burgers, 2 x 80 gram, € 2,99
 • Veggiechef bietenburgers, 2 x 80 gram, € 1,99
 • Hak pittige bonenburgers, 2 x 100 gram, € 3,29
 • Boon chili burgers, 2 x 80 gram, € 2,96
 • Hak pittige linzenburgers met witte bonen, 2 x 100 gram, € 3,29

Vegan burgers van Albert Heijn

De vegan burgers van Albert Heijn zijn per 2 stuks verpakt (2 x 100 gram) en een verpakking kost € 2,59. Zoals je in bovenstaand lijstje kunt zien, is dit ongeveer een gemiddelde prijs voor vegan burgers: de goedkoopste burgers kosten € 1,99 en de duurste burgers kosten € 3,29. Hoewel veel niet-vegans me hier niet zullen begrijpen, vind ik de vegan burgers van Albert Heijn het lekkerste, omdat deze het meest op echt vlees lijken.

Huh? Maar je wil toch juist geen vlees eten?

Dat klopt, maar dat ik geen vlees wil eten, heeft niets met de smaak te maken. Ik vond vlees juist erg lekker, maar ik eet het niet meer om andere redenen (dierenleed, gezondheid, klimaat). Elke vegan burger die wel naar echt vlees smaakt, omarm ik. Ik ben namelijk ontzettend fan van een goede burger. Overigens zullen niet alle vegans dit prettig vinden, omdat niet iedereen aan de smaak van echt vlees herinnert wil worden. Maar goed, ik vind hem dus om die reden juist wel lekker. De burger ziet er qua textuur zelfs uit alsof hij van echt vlees is gemaakt. Toch bestaat hij uit soja en tarwe. It’s magic!

Deze vegan burgers kun je, net als ‘echte’ hamburgers, gewoon in het eigen vet bakken en ze ‘bloeden’ zelfs een klein beetje. Waar de meeste vegan burgers eigenlijk door en door gaar zijn, kun je deze burger zo bakken, dat hij aan de binnenkant wat roder is dan aan de buitenkant. Hij smaakt een beetje licht rookachtig. Dit is echt zo’n burger waar je een vleeseter mee zou kunnen foppen. Zowel gebakken in een koekenpan of grillpan als op de barbecue zijn deze burgers echt heerlijk. Grappig feitje: na het schrijven van dit artikel ontdekte ik dat de vegan burger van Albert Heijn (die tot voor kort ‘plantaardige burger’ heette) bij de Consumentenbond als beste vegetarische burger uit de bus kwam. Aangezien hier ook alle vegetarische (en dus niet veganistische) burgers werden getest, zegt het toch wel iets dat dit ook in deze hele uitgebreide lijst op nummer 1 staat.

Hier heb je alvast een recept voor de vegan burgers van Albert Heijn.

Wat vind jij de allerlekkerste vegan burger? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest