Select Page

Vegan broodbeleg uit de supermarkt

Vegan broodbeleg uit de supermarkt

Ondanks dat ik niet elke dag brood eet (ik eet eigenlijk vaker wraps met groenten) was dit toch een van de eerste dingen die ik me afvroeg toen ik begon met plantaardig eten: wat kan ik eten als broodbeleg? Vandaag deel ik daarom een kleine verzameling vegan broodbeleg.

Vegan broodbeleg

Dit zijn allemaal producten die je in de gewone supermarkt kunt kopen. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten vegan broodbeleg, maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Daarmee wil ik direct een belofte maken dat ik hier meer recepten zal delen voor heerlijke groentenspreads die je zelf kunt maken.

Wilmersburger plakken kaas

Het zou kunnen dat dit niet de allerlekkerste vegan kaas is, maar je kunt deze gewoon in de supermarkt kopen (Jumbo & Albert Heijn). Ik vind hem heerlijk in combinatie met een beetje hummus, wat tomaatjes, sla en rode ui. De Wilmersburger smelt trouwens ook prima, dus je kunt er ook fijne tosti’s mee maken. Ik vind hem in ieder geval heerlijk. Lekkerder dan andere soorten vegan kaas die ik vaak een vreemde, zoetige smaak vind hebben.

vegan broodbeleg

Hummus

Zeg je vegan, dan zeg je hummus. Je kunt zelf heel eenvoudig hummus maken, maar je kunt ook lui voor een kant en klare variant gaan. Mijn absolute favoriet is de ‘hoemoes zongedroogde tomaat’ van Maza. Mijn favoriete combinatie is een boterham (of wrap) met deze hummus met een plakje Wilmersburger, wat rode ui en tomaatjes.

vegan broodbeleg

Pure hagelslag of hagelslagmix

Niet alle soorten pure hagelslag zijn vegan, dus het is even een kwestie van goed verpakkingen lezen. Mijn absolute favoriet is de XL hagelslag van het huismerk van Albert Heijn. Ik eet ook nog weleens een boterham met hagelslagmix (huismerk Picnic) en die is ook gewoon vegan.

vegan broodbeleg

Flora plantaardige boter

Er zijn nog wel meer soorten plantaardige boter te krijgen, maar dit is mijn absolute favoriet. De Flora plantaardige boter komt namelijk qua smaak vrij dicht in de buurt van roomboter. Ik vind de gezouten variant erg fijn. Je kunt er trouwens ook heerlijke knoflookboter van maken door er wat geperste knoook en peterselie doorheen te maken. Ik heb de Flora plantaardige boter vooralsnog alleen gespot bij Albert Heijn.

vegan broodbeleg

Pindakaas

Ik ben dol op pindakaas. Ik eet het niet alleen op m’n brood, maar ik smeer het ook weleens op mijn banaan of ik vul er een dadel mee. Dat zijn echt ideale hardloopsnacks. Mijn favoriete soorten pindakaas zijn de super crunchy, crunchy hazelnoot en de kokos maple, allemaal van Mister Kitchen’s (verkrijgbaar bij Albert Heijn).

vegan broodbeleg

Groentenspreads

Er zijn in de supermarkt verschillende soorten vegan groentenspreads te krijgen. Niet alle soorten groentenspreads zijn vegan, in sommige soorten is ei verwerkt. Zo is Heinz sandwichspread bijvoorbeeld niet vegan. Er zijn gelukkig genoeg soorten die wel vegan zijn: bijvoorbeeld Mister Kitchen’s (Albert Heijn) en Mama Nature (verkrijgbaar bij Aldi). Als je twijfelt, check dan altijd even het etiket.

vegan broodbeleg

Vegetarische filet americain

De Vegetarische slager heeft verschillende soorten vegan broodbeleg waarvan de vegetarische filet americain mijn favoriet is. Het smaakt natuurlijk niet helemaal 100% zoals de ‘echte’ filet americain, maar close enough. Ik vind hem erg lekker, vooral met een uitje, een beetje peper en zout en een klein beetje mayo.

vegan broodbeleg

Wat is jouw favoriete vegan broodbeleg? Deel het in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest