Select Page

Remia mayolijn vegan mayonaise

Remia mayolijn vegan mayonaise

Vegan mayonaise klinkt als een duur, slap aftreksel van gewone mayonaise. Remia bewijst het tegendeel met Remia mayolijn. Er zijn zo weinig plantaardige sauzen te krijgen, dat ik het bijzonder vind dat een grote fabrikant als Remia er toch één heeft gemaakt. En onder vegans is het razend populair. Je hebt in de gewone supermarkt als veganist niet zoveel keuze qua veganistische mayonaise. Je hebt de vegan mayonaise van Jean Bâton, de egg-free mayo van Bio Bandits en dus de Remia mayolijn. En deze laatste is dus de meest betaalbare vegan mayonaise. Ik betaal bij de Dirk slecht € 1,19 per pot.

De egg-free mayo van Bio Bandits heb ik nog nooit geproefd, dus ik kan hier lastig een oordeel over vellen. Ik vind hem wat duur (€ 1,59 voor een kleine pot van 240 ml) en ik ben eigenlijk zo blij met de Remia mayolijn, dat ik eigenlijk ook niet meer op zoek ben naar een andere vegan mayonaise. De vegan mayonaise van Jean Bâton heb ik wel geprobeerd. Op zich een prima mayonaise: het heeft een beetje dat zurige van een Belgische mayonaise. Maar ook weer relatief duur (€ 1,79 voor 235 gram) en ik heb nu iets te vaak gehad dat de inhoud van het potje al geschift was voordat ik het opende.

Remia mayolijn

De Remia mayolijn smaakt voor de echte hardcore mayoliefhebber misschien iets teveel naar frietsaus omdat hij wat minder vet is, maar ik vind hem dus ontzettend lekker. Hij is wat zoetiger en romiger dan de Jean Bâton. Inmiddels is zelfs de rest van mijn gezin ook overgestapt op Remia mayolijn (in plaats van Zaanse mayonaise). Ik probeer momenteel iets te minderen, maar ik zeg je eerlijk: de potten zijn hier niet aan te slepen. Ik vind vooral de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed en blijf hierdoor een trouwe klant van Remia. Sinds kort hebben ze ook op het etiket van de pot vermeld dat deze 100% vegan is. Slimme zet vind ik. Ik hoop dat Remia nog meer vegan sauzen op de markt gaat brengen.

De rest van mijn gezinsleden zijn niet vegan, maar alle andere soorten mayonaise zijn inmiddels uit ons huishouden verbannen, omdat ook zij erg happy zijn met Remia mayolijn. Als je deze mayonaise nog niet hebt geprobeerd, dan kan ik je dat dus enorm aanraden.

Wil je liever zelf mayonaise maken, kijk dan even bij mijn (supersimpele en caloriearme) recept voor vegan mayonaise met silk tofu als basis.
Wat is jouw favoriete vegan mayonaise? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest