Select Page

Egg-free omelett mix van Terra Vegana

Egg-free omelett mix van Terra Vegana

Ik koch egg-free omelett mix bij de veganistische supermarkt (VEGGIE4U), omdat ik erg benieuwd was of je een vegan variant zou kunnen maken die qua smaak in de buurt komt van een echte omelet. Althans, een omelet maken was mijn oorspronkelijk plan, maar ik ben dus niet zo goed in dingen omdraaien. Dat is ook de reden dat ik nooit pannenkoeken bak, maar dit lekker aan Emiel overlaat. Het omeletje werd dus spontaan een roerei, maar was daarom niet minder lekker.

Egg-free omelett mix

Aan de slag met egg-free omelett mix

Een zak egg-free omelett mix kost € 4,49 en je kunt er zo’n 4 tot 5 omeletten mee maken. Je mengt 4 eetlepels omelett mix met 4 eetlepels water en dan kun je er dus een soort boerenomelet van maken door eerst wat groenten te bakken en dan de eiermix erbij te gieten. Ik was overigens verbaasd over de geur van de mix: het ruikt zo ontzettend maar ei, dat ik nog maar een keer de ingrediënten ben gaan checken.

Ik had nog een klein mengseltje met vegan gehakt, taco seasoning, wat maïs, rode ui en kidneybonen over van de dag daarvoor en dat leek me wel geschikt voor een omelet. Ik goot voorzichtig het eiermengsel over mijn gehaktmixje en heb geduldig gewacht. Het ‘ei’ begon vrij snel te stollen, maar toen ik het dus wilde omdraaien brak mijn mooie omelet in stukken. Wellicht was het gehaktmengsel iets teveel. Ik besloot er dus maar ‘scrambled eggs’ van te maken. Ik at de scrambled eggs op een boterham met wat avocado en maakte het geheel af met een paar snoeptomaatjes, wat peper en zout en een beetje peterselie.

Ik heb daarna nog een poging gedaan om een omelet te maken en dan zonder groenten. Ik gebruikte amandelmelk in plaats van water en bakte de omelet zonder groenten, waardoor het omdraaien een stuk gemakkelijker ging. Dit omeletje aten we bij een heerlijk bordje bami.

De smaak viel me zeker niet tegen. Het smaakte niet helemaal naar ei en qua textuur is het ook wat minder luchtig dan een gewone omelet, maar alsnog was het erg lekker. Mijn zoontje vond de gewone omelet (met amandelmelk) zelfs ‘superlekker’ (zijn woorden) en vroeg of ik er nog eentje wilde bakken. Ik ben ook erg benieuwd hoe deze mix het doet in een quiche, dat ga ik zeker nog eens proberen.

Terra Vegana heeft ook een gewone ei-vervanger die ik wil proberen in bijvoorbeeld een cake of muffins. Deze egg free omelett mix is wat mij betreft in ieder geval een blijvertje.

Heb jij weleens een vegan vervanger voor eieren gebruikt? En wat vond je daar van? Laat hieronder een reactie achter.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest