Select Page

De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Ik ben niet iemand die gemakkelijk even de rust kan vinden om een boek te lezen. Ik neem me telkens weer voor om dit opnieuw te proberen, maar het lukt me gewoon niet. Ik vind het moeilijk om mijn aandacht bij een verhaal te houden en ik ben zo iemand die zich na vijf bladzijden ineens realiseert dat ik wel alle zinnen heb gelezen, maar dat de inhoud compleet langs me heen is gegaan. Wat ik wel leuk vind, is informatieve boeken over een onderwerp dat ik interessant vind. En ik houd uiteraard van kookboeken. Daar kan ik me echt uren mee vermaken. De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool (diëtist en veganist) heeft dit allebei: het is een informatief boek over veganisme én een kookboek. Het kon dan ook niet anders dan dat ik dit boek fantastisch zou vinden.

De Vegarevolutie

Het eerste deel van het boek is een informatieve handleiding voor (beginnend) veganisten. Veganisme wordt uitgelegd als vier revoluties in één: een revolutie voor je gezondheid, voor de dieren, voor de planeet en voor de mensheid. Samen vormen zij de vegarevolutie. In dit boek wordt niet alleen uitgelegd waarom veganisme de meest logische levensstijl is, maar het geeft ook praktische handvatten. Zo vind je er een compleet overzicht van vitamines en mineralen en uit welke soorten voeding je deze kunt halen. Er worden zelfs voorbeelden van complete dagmenu’s gegeven die alle nodige vitamines en mineralen bevatten. Wat ik zelf heel handig vind, is de plantaardige piramide. Dit is eigenlijk een veganistische variant van de schijf van vijf. Voordat ik vegan werd, hield ik me vrij strikt aan de schijf van vijf en toen ik ineens alle dierlijke producten uit mijn leven had geband, wist ik even niet meer zo goed wat ik nu precies op een dag kon eten. Deze plantaardige piramide helpt daarbij.

Ook vind je in dit boek een uitstekende handleiding over hoe je als veganist overleeft in een niet-veganistische wereld (want zo voelt het helaas nog wel). Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over hoe je anderen het beste kunt uitleggen waarom je hebt gekozen voor een veganistische levensstijl, hoe je dat doet met uit eten gaan, maar je krijgt ook hele praktische tips wat betreft het vervangen van producten zoals ei, kaas, zuivel, etc. Het geeft ontzettend praktische handvatten waar je echt iets mee kunt. Aan het einde van het boek vind je tot slot een heleboel lekkere veganistische recepten die bewijzen dat je als vegan ontzettend lekker kunt eten.

Conclusie

Dit is een onmisbare handleiding voor zowel beginnende als wat meer gevorderde vegans. Het leest ontzettend lekker weg, waardoor je het boek in een mum van tijd hebt uitgelezen. Het is niet prekend, maar inspirerend en daarmee is het ook een boek dat je eens kunt uitlenen aan iemand in je omgeving die meer over veganisme wil weten. Ik ben waanzinnig enthousiast over dit boek en ik raad dan ook zeker aan om het aan te schaffen. Het boek kost € 19,95 en je kunt het bestellen via Bol.com.

Heb jij het boek ‘De Vegarevolutie’ al gelezen? Wat vind je ervan? Deel jouw mening in een reactie hieronder.

.

About The Author

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschreven door: Sanzie

Creatieve trut die zo af en toe 180 graden de andere kant op denkt dan jij. Rent, kookt, maakt lijstjes en schrijft. Grote mond, heel klein hartje. Eet alleen planten.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest