Select Page

Over Sanzie

Wie ik ben in het kort

Naam: Sandra Rijsdijk
Bijnaam: Sanzie
Geboren: 1982
Woonplaats: Leiden
Kids: Jens (zoon, 2013) & Amy (hond, 2008)

Ik hou van hobby’s

Ik heb een redelijk chaotisch karakter, maar ik heb mezelf in de loop der jaren gelukkig wat trucjes geleerd om mijn leven toch een beetje georganiseerd te houden. Ik houd van kliederen in mijn bulletjournal (I love lijstjes maken) en daar kan ik tegelijk ook een stukje creativiteit in kwijt. Ik houd van schrijven en koken en ik vind het heel tof om mooie foodfoto’s te maken. Mijn omgeving wordt er weleens gek van dat alles eerst op de foto moet en dat er, naarmate de winter zijn intrede doet, steeds vroeger moet worden gegeten, omdat ik anders te slecht licht heb om te fotograferen. Verder doe ik natuurlijk hard mijn best om de allerleukste moeder van de wereld te zijn (volgens mijn zoontje van vijf ben ik dat gelukkig ook, vooralsnog wil hij met me trouwen). Ook mag ik graag een stuk hardlopen (na de halve marathon staat nu een hele marathon op mijn bucketlist, ooit) en ben ik ontzettend geïnteresseerd in alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft.

Veganist

Ik ben veganist, wat betekent dat ik geen vlees, kaas, zuivel, eieren en honing eet en verder ook geen producten koop waar dierlijke ingrediënten in zijn verwerkt. Ik werd (na het zien van een aantal documentaires) van de ene op de andere dag veganist: van vleeseter naar een 100% plantaardige leefstijl. Ik werd aanvankelijk veganist voor mijn eigen gezondheid en het milieu, maar inmiddels is het niet willen bijdragen aan dierenleed mijn grootste motivatie.

Maar is het leven als veganist niet onwijs ingewikkeld?

Nou, met mijn blog wil ik dus heel graag laten zien dat plantaardig eten niet alleen goed is voor je lichaam, het milieu, en de dieren, maar vooral ook heel lekker en eenvoudig. Van vrijwel alle gerechten kun je met een beetje creativiteit wel een vegan variant maken. Koken is altijd al mijn passie geweest; als jong meisje riep ik al dat ik later chefkok zou worden en ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom ik dat nooit heb gedaan.  Ik vind het echt te gek om te experimenteren met smaken en mijn grote uitdaging is om gerechten te maken waarin je dierlijke ingrediënten helemaal niet mist.

Ik eet dus echt niet alleen maar sla.

VeganJager

Ik begon hier aanvankelijk met een blog waar ik ook persoonlijke stukjes schreef, maar ik merkte al snel dat ik verreweg het meeste plezier haal uit schrijven over alles dat met eten te maken heeft. Het liefst zou ik natuurlijk de hele wereld overtuigen om ook vegan te worden, maar ik wil niet die prekende vegan zijn en ik voelde me er dus ook niet prettig bij om op die manier te schrijven. Je komt dan bovendien al snel in het hoekje ‘dierenleed’ terecht en dat maakte me vooral boos en verdrietig. Het delen van lekkere recepten daarentegen, maakt me juist ontzettend blij en daarme hoop ik dan toch op mijn manier een heel klein beetje bij te dragen aan het plantaardig maken van deze wereld

Ik schrijf hier dus vooral over wat je als vegan allemaal wél kunt in plaats van over alles wat je niet zou moeten doen en ik wil hiermee heel graag het veganisme uit dat alternatieve, geitenwollen imago trekken. En nog even voor de duidelijkheid: ik dwing niemand om veganist te worden. Je moet niks en alle kleine beetjes helpen.

Vegan recepten

Ik eet lang niet altijd even gezond. Ik houd namelijk erg van comfortfood: (vegan) burgers en andere lekkere broodjes die ik beleg met belachelijke hoeveelheden lekkers. De vraag of vegans alleen maar worteltjes of blaadjes sla knagen, kan ik dus volmondig met ‘nee’ beantwoorden. Mijn recepten zijn altijd heel eenvoudig te maken, maar nooit saai. Mijn liefde voor koken en het fotograferen van mijn eten, maken dat ik het echt fantastisch vind om mijn recepten met de wereld te delen en hier hopelijk ook anderen mee te inspireren.

Wat ik allemaal kook, kun je bekijken bij ‘Vegan recepten‘.

Vegan producten

Hoewel ik eigenlijk een ongelofelijke poephekel heb aan shoplogs (of eigenlijk vooral aan unboxing video’s) en me had voorgenomen om hier nooit aan mee te gaan doen, vind ik het stiekem toch leuk om zo af en toe iets te delen over vegan producten die ik koop. Vooral ook omdat ik dit soort artikelen zelf leuk vond om te lezen toen ik zelf net begon met een veganistische leefstijl.

Wat ik allemaal koop aan vegan producten, kun je bekijken bij ‘Vegan producten‘.

Vegan restaurants

Zo af en toe probeer ik een hapje buiten de deur te eten. Helaas is dat voor een vegan, hoewel er langzaam aan steeds meer opties bij komen, nog steeds wel een redelijke uitdaging. Als ik ergens vegan heb gegeten, dan geef ik in deze categorie mijn ongezouten mening. Het zal in deze categorie vooral over restaurants in Zuid-Holland of over landelijke ketens gaan.

Waar ik allemaal vegan eet, kun je bekijken bij ‘Vegan restaurants‘.

Zo. Iemand nog vragen?

.

Wat eten we vandaag-knop

Wat eten we vandaag?

Pin It on Pinterest